Stockholm

Supporttekniker sökes!

Har du arbetat på helpdesk i Windows-miljö och tycker om att hjälpa människor lika mycket som du tycker om teknik? Trivs du i en internationell miljö och vill utvecklas inom IT? Vi söker en pedagogisk och driven supporttekniker till vår globala verksamhet, med placering i Stockholm. Kanske är det du?

Vad kommer du att ansvara för och arbeta med?

Som supporttekniker är du den som ansvarar för organisationens IT-frågor på alla dess kontor i världen, där du främst fokuserar på den dagliga driften men också är involverad i projekt. Du kommer att arbeta i en ren Microsoft-baserad miljö med Windows 10-klienter och Office-paketet samt Office365.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

 • Användarsupport.
 • Löpande administration av system (kontoregistrering m.m.).
 • Underhåll av utrustning HK & Globalt.
 • Central kontaktperson mot leverantörer.
 • Beställningsansvarig.
 • Visst projektarbete inom utvecklingsprojekt tillsammans med extern part.

Visit Sweden har strax under 100 användare, varav merparten är svensktalande, runt om i världen och alla får IT-support av dig som vår supporttekniker. Detta innebär 1-2 resor per år för underhåll och IT-stöd till någon av våra nio kontor i världen (Peking, NY, London, Hamburg, Amsterdam, Paris, Barcelona, Oslo, Köpenhamn). På grund av tidsskillnad kan det ibland förekomma att du måste ta något enstaka ärende per telefon/email utanför ordinarie kontorstid i Sverige.

Tjänsten tillhör teamet Corporate Operations Support och din närmaste chef är CFO.

Vilka förmågor, erfarenheter och kompetenser behöver du ha?

För att passa i denna roll ser vi att vissa kompetensområden är nödvändiga och andra som en bonus. Du har troligen fått dessa kompetenser genom att arbeta åtminstone ett år på helpdesk eller liknande.

Nödvändigt:

 • Hantering av Windowsklienter (installation, felsökning)
 • Grundläggande nätverkskunskaper
 • Grundläggande Windows Server kunskaper
 • Grundläggande kunskaper inom Office-paketet
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Bonus:

 • Vana av Office 365 administration
 • Grundläggande kunskaper inom programmering
 • Tidigare erfarenhet av upphandlingar

Som supporttekniker på Visit Sweden har du mycket kontakt med kollegorna, både i Stockholm och globalt. Det är därför viktigt att du trivs lika mycket med människor som med teknik. Du bör tycka om att hjälpa andra, du är pedagogisk i din framtoning, noggrann i att följa upp ärenden, jobbar proaktivt, är nyfiken och villig att lära dig, samt är prestigelös.

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Varför ska du jobba hos oss?

Visit Sweden präglas av ett avslappnat och lekfullt arbetsklimat. Vi är en dynamisk kunskapsorganisation som tar din professionella utveckling och drivkraft på allvar. På våra kontor runt om i världen får du engagerade kollegor som är specialister inom bland annat marknadsföring, PR, digital kommunikation och projektledning. Här arbetar vi för att öka den utländska målgruppens lust till Sverige!

Annat

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med möjlighet till 80% om rätt kandidat skulle önska det.

Arbetsplatsen är Visit Swedens huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.

Det finns nio utlandskontor (Peking, NY, London, Hamburg, Amsterdam, Paris, Barcelona, Oslo, Köpenhamn). Tjänsten innebär 1-2 resor per år för underhåll och IT-stöd till något av våra nio utlandskontor.

Så här ansöker du

I den här rekryteringen samarbetar vi med ROI rekrytering. Besök deras hemsida för att skicka in din ansökan senast den 8 november. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

För frågor om tjänsten, kan du kontakta Helen Ekelund, Global HR Manager, på 08 789 10 73 eller helen.ekelund@visitsweden.com.

För frågor om rekryteringsprocessen, kan du kontakta Ana Acosta, rekryterare, på ana.acosta@roirekrytering.se eller 070-142 80 07.

Välkommen med din ansökan!

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna utlandskontor i nio länder.

Läs mer