Tina Stafrén

PR Manager till vårt kontor i New York

PR Manager USAVisit Sweden söker en ansvarig för medierelationer i USA. Vår nya PR Manager bidrar till att skapa publicitet om resmålet Sverige i traditionella medier och finner nya kanaler, arenor och oväntade möjligheter att nå ut.

Vad kommer du att arbeta med?
Som PR Manager har du en central roll på New York-kontoret och arbetar för att nå vår målgrupp genom olika PR-aktiviteter. Din uppgift är att se till att journalister och andra opinionsbildare blir inspirerade och vill föra ut våra budskap om Sverige som ett spännande resmål. Du stödjer kontorets övergripande marknadsstrategi i USA och du ser till att PR-strategin och budskapen stödjer denna. Du rapporterar till Landschefen, och kommer att ha kollegor inom gruppen för PR på andra utlandskontor.

Rollen består framför allt av ett aktivt arbete med att skapa publicitet om resmålet Sverige i traditionella medier, liksom att finna nya kanaler, arenor och oväntade möjligheter att nå ut. Hit hör aktivt arbete gentemot journalister, bloggar och communities. Du utvecklar, planerar och genomför PR-aktiviteter tillsammans med svenska samarbetspartners. Du förser journalister med trovärdiga, kreativa vinklar och faktaunderlag. I arbetet ingår exempelvis att arrangera journalistresor, produktion av pressmeddelanden, nyhetsbrev, arrangemang av seminarier, presskonferenser, liksom att löpande bygga relationer med viktiga opinionsbildare.

En viktig del av arbetet är att följa upp resultat, genom att registrera och utvärdera publiciteten om Sverige som resmål, liksom att rapportera till huvudkontoret i Stockholm och till partners i Sverige. I tjänsten ingår en hel del resor och arbete på oregelbundna tider.

Vem är du?
Som PR Manager är du både en operativ och strategisk projektledare. Du har gedigen kunskap om PR och marknadskommunikation, har en känsla för nyheter och är en god stilist. Du älskar Sverige, brinner för resande och längtar efter att föra ut budskap om vårt fantastiska land.

Du drivs av en inre vilja att alltid göra saker bättre, och vi välkomnar dina nytänkande lösningar för att utveckla och bredda vårt arbete med PR. Det är naturligt för dig att vara mål- och resultatinriktad, noggrann och strukturerad, kunna prioritera och arbeta självgående.

Som person är du utåtriktad, social och positiv, och är bra på att skapa nya kontakter, liksom att vårda existerande relationer och hålla många bollar i luften samtidigt.

Du som söker tjänsten som PR Manager skall ha:
– Relevant utbildning med inriktning på PR och/eller integrerad kommunikation och marknadsföring.
– Arbetat med PR i minst 3 år, gärna med en destination
– God känsla för vad som är en nyhet och förmåga att paketera denna mot målgruppen
– Mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift
– Kunskaper om svensk och amerikansk kultur
– Erfarenhet av projektledning
– Mycket god Internetvana
– För anställningen relevant visum och arbetstillstånd

Det är meriterande om du har:
– Kunskaper om medielandskapet i USA
– Erfarenhet av resebranschen i Sverige
– Erfarenhet av omvärldsbevakning och analys

Är du intresserad av att söka tjänsten ber vi dig skicka ansökan med löneanspråk samt CV till johan.uunila@visitsweden.com senast 15 maj 2018.

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har utlandskontor eller representation i nio länder.

Läs mer