Praktik i London

LondonVi erbjuder praktikplats på kontoret i London under hösten 2017

Praktikens innehåll

Visit Swedens övergripande uppdrag är att marknadsföra varumärket Sverige tillsammans med de andra medlemmarna i NSU (Nämnden för Sverigefrämjande i Utlandet), samt att marknadsföra svenska destinationer och upplevelser i utlandet. Arbetet i London sker i nära samarbete med brittiska researrangörer och den svenska besöksnäringen. Det ligger också i vårt uppdrag att analysera genomförda insatser och kontinuerligt rapportera till våra ägare hur arbetet fortskrider.

Som praktikant erbjuds du möjligheten att få en inblick i vår verksamhet och i besöksnäringen som helhet.

Arbetsuppgifter kommer inkludera att assistera ansvarig projektledare med planering, utförande och uppföljning av kampanjer och events, att ta hand om förfrågningar från säljled samt att koordinera visningsresor, road shows och säljbesök, att assistera med planering, utförande och uppföljning av mässor och workshops. Du kommer även att hjälpa till med kontorets dagliga aktiviteter med diverse administrativa uppgifter.

Praktiken pågår i sex månader och påbörjas tidig höst. Genom att ha en sexmånaders praktikperiod får vi förutsättningar att erbjuda en bra och inspirerande praktik som ger dig gott om tid att använda dig av dina kunskaper och samtidigt ger dig en inblick i vad din framtida yrkeskarriär kan innebära.

Förutsättningar

För att ansöka om praktikplats i London önskar vi att du:

  • studerar på en eftergymnasial utbildning (universitet, högskola eller YH-utbildning)
  • är försäkrad genom din utbildning
  • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • är driven, har bra analytisk förmåga och är initiativrik
  • är verbal och lyhörd, då arbetet sker i samarbete med både externa och interna kontakter

Praktikplatsen är oavlönad och eventuella merkostnader för bostad och resor till och från praktikplatsen bekostas av dig själv. Dock erbjuder Visit Sweden ett bostadsbidrag för praktiktjänstgöring i London som uppgår till £500 per månad, samt bekostar resan till London från Sverige.

Ansökan

För att söka praktikplats till kontoret i London skriver du ett mail (på engelska) innehållandes ett personligt brev samt meritförteckning som du sänder till elin.priestman@visitsweden.com. Ange “Praktikplats London” i rubriken. Vi behöver din ansökan senast den 24 April.

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna utlandskontor i nio länder.

Läs mer