Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Praktisera hos Visit Sweden i London

Marknad StorbritannienVisit Sweden söker en praktikant för brittiska marknaden, där du får en unik inblick i vår verksamhet och i besöksnäringen som helhet.

Dina arbetsuppgifter kommer inkludera att assistera ansvarig projektledare med planering, utförande och uppföljning av digitala kampanjer och pressbearbetning, att ta hand om förfrågningar från travel trade och press samt att koordinera visningsresor och pressresor, samt att assistera med planering, utförande och uppföljning av events.

Du kommer även att hjälpa till med kontorets dagliga aktiviteter med diverse administrativa uppgifter.

Villkor för praktikplats
Visit Sweden i London tar endast emot praktikanter för en period som inte är kortare än sex månader. Detta för att kunna erbjuda en bra och inspirerande praktikperiod och för att du ska få tillfälle att använda dig av dina kunskaper, men även för att du då hinner att få en inblick i vad din framtida yrkeskarriär kan innebära. Företräde till praktikplatserna ges till studenter från eftergymnasiala utbildningar.

Vilka krav ställer vi?

  • eftergymnasial utbildning (universitet, högskola eller KY-utbildning)
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • vara driven och initiativrik samt ha bra analytisk förmåga
  • vara verbal och lyhörd, då arbetet sker i samarbete med både externa och interna kontakter

Tillvägagångsätt
För att söka praktikplats till kontoret i London skriver du ett mail (på engelska) med personligt brev och CV till elin.priestman@visitsweden.com. Ange “Praktikplats London + ditt namn” i rubriken.

Tid
Praktikperioden påbörjas i slutet av sommaren/tidig höst. Ansökan inför nästkommande period bör vara inne hos oss senast den fredag 8 juni 2018. Är du intresserad av praktikplats under andra perioder på året, var tydlig med att ange när i tiden du är intresserad av din praktikperiod.

Ersättning/Försäkring
Praktikperioden ska ingå i utbildningsprogram och vara studiemedelsberättigad samt att du ska vara försäkrad via utbildningen. Praktikplatsen hos Visit Sweden är oavlönad och eventuella merkostnader för bostad och resor till och från praktikplatsen bekostas av dig själv. Dock erbjuder Visit Sweden ett bostadsbidrag för praktiktjänstgöring i London på £500 per månad, samt bekostar resan till London från Sverige.

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har utlandskontor eller representation i nio länder.

Läs mer