Praktik på Traveller Experience i Stockholm hösten 2017

StockholmPraktik inom Innehåll för en framåt student

Visit Sweden söker en praktikant för tre-sex månader till teamet Traveller Experience på huvudkontoret i Stockholm. Praktiken har fokus på Innehåll, det vill säga utveckling, framtagande och administration av globalt innehåll som Visit Sweden använder i marknadsföring av Sverige som destination.

Vem söker vi?

Du är en student som är intresserad av att få en språngbräda ut i arbetslivet genom praktik på ett internationellt företag. Du studerar ett ämne som tangerar vår verksamhet och är intresserad av kommunikation och marknadsföring. Som person är du social och positiv, en lagspelare som deltar aktivt, kavlar upp ärmarna och gillar att arbeta med varierande uppgifter under din praktik. Du tar gärna ansvar och är självgående, men gillar lika mycket att arbeta tillsammans med andra i ett team eller i en mindre grupp.

Vi vill att du genomför praktiken som del av en eftergymnasial utbildning. Praktiken är oavlönad.

Bli en del av vårt team

Du kommer att lära känna kollegor med många års erfarenhet inom marknadsföring, reklam, PR, social media och du kommer få med dig kunskap och kompetens inför arbetslivet och framtida uppdrag. På Visit Sweden får du en inblick i turismindustrin, som bidrar med många arbetstillfällen i landet. Att öka omvärldens lust till Sverige driver hela vårt team, och vi välkomnar dig med i vårt arbete.

Rollen och uppgifter

Som praktikant i vårt team får du tillfälle att lära dig många nya saker och arbeta med innehåll på många olika sätt. Exempel på uppgifter är att bistå med:

 • global research
 • hantering av globalt innehåll, t ex databaser
 • framtagande av globalt innehåll; produktion och utveckling (under praktiken får du producera en begränsad mängd material själv, delta i utveckling och i planering av projekt)
 • uppdatering av globala redaktionella kalendrar
 • global kvalitetsuppföljning och mätning, med inblick i Google Analytics

Din bakgrund

Vi ser gärna att du:

 • Studerar marknadsföring, kommunikation eller liknande ämnen.
 • Tycker om och har ett intresse för skriva och skapa innehåll. Du kanske har testat att jobba som redaktör för en studenttidning eller i ett liknande team.
 • Är intresserad av visuell kommunikation, bild och video, samt social media.
 • Gärna tar ansvar, har organisatoriska färdigheter och sinne för detaljer.
 • Är social och njuter av att arbeta i team.
 • Pratar flytande svenska och engelska, och har goda kunskaper i båda språken även skriftligt. Vårt koncernspråk är svenska, men vi använder engelska dagligen. Andra språkkunskaper är meriterande.

Annat meriterande är t ex erfarenhet från att jobba utomlands, eller kunskaper i Google Analytics eller bildbehandlingsprogram.

Så söker du

Skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast 15 september 2017. Bifoga ett cv till ditt personliga brev. Observera att du kan behöva ta kontakt med studiehandledare eller annan kontaktperson eftersom praktiken ska godkännas av skolan som en del av dina studier.

Kontaktperson hos oss som kan svara på dina frågor, och som även tar emot din ansökan är Jennie Skogsborn Missuna, CXO och chef för avdelningen Traveller Experince.

jennie.skogsborn.missuna@visitsweden.com, 08 789 10 00 (vxl)

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna utlandskontor i nio länder.

Läs mer