Global Financial Controller

StockholmÄr du trygg i din redovisning samtidigt som du har förmågan att kunna lyfta blicken och arbeta för affärens bästa? Vill du arbeta i en internationell miljö där du är med och stärker Sverige som resmål och varumärke? Då kan det här vara något för dig!

Om rollen

Som Global Financial Controller ingår du i ett team om fem personer där du kommer att arbeta tätt ihop med bolagets Global Business Controller, för att tillsammans utveckla, förbättra och förnya processer, stöd och service till organisationen. Du rapporterar till CFO och kontoret är beläget i centrala Stockholm. Några av dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Redovisnings- samt bokslutsansvarig för koncernen där du arbetsleder och coachar redovisningsteamet i Stockholm och globalt.
  • Ansvar för att planera, driva och utveckla delårsrapporter, årsbokslut, hållbarhetsredovisning och myndighetsrapportering i samklang med övriga finansiella processer såsom prognostisering och budgetering.
  • Säkerställande att Visit Sweden följer myndighetskrav, lagar och förordningar, ägardirektiv m.m.
  • Förstärka och utveckla stöd och service till organisationen globalt tillsammans med teamet och bolagets Global Business Controller.

Vem söker vi?

Nu söker vi dig som har bred kompetens inom redovisning, är årsboksslutssjälvständig och drivs av att koppla siffror till affären. Eventuellt har du redan befintliga, eller vill utveckla dina, kunskaper inom koncernredovisning. Du ser till att redovisningen löper på som den skall och är duktig på att leda, planera och driva processer framåt med lyhördhet för var organisationen befinner sig. Du kommer att vara systemägare för ekonomisystemet och har förmåga att se hur det bäst stödjer de interna arbetsprocesserna och hur det kan utvecklas. Tillsammans med teamet jobbar du för att stödja affären vidare. Har du dessutom tidigare arbetat med ett globalt perspektiv ser vi det vara meriterande.

Som person är du en prestigelös, nyfiken kunskapsdelare som är skicklig på att involvera och entusiasmera andra. Du är ambitiös, driven och en analytisk ”doer” som både ser din egen och teamets insats. Du är någon som får saker att hända, som vågar ta initiativ och ser lösningar istället för problem. Samtidigt är du kommunikativ och lyhörd och trivs med många kontaktytor.

På Visit Sweden eftersträvar vi etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och  välkomnar därför alla sökande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Eqonomy. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm (asa.schramm@eqonomy.se) eller kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna utlandskontor i nio länder.

Läs mer