HR-chef

StockholmNu söker vi dig med bred kompetens och erfarenhet inom HR som vill göra skillnad i en dynamisk, internationell och varierande miljö

Om rollen

Som HR-chef har du ett övergripande ansvar för bolagets HR-strategier/processer samt implementering av dessa genom ansvariga chefer. HR arbetar för ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt och utvecklande ledarskap. Rollen förutsätter flexibilitet och omfördelning av arbetsuppgifter från tid till annan. Här är såväl strategisk HR som den operativa vardagen med akuta ärenden viktiga. Det är du som ser till att det blir utfört och också utför själv. Tjänsten är placerad på Visit Swedens huvudkontor i Stockholm och rapporterar till VD.

Vem söker vi?

För att lyckas och trivas i rollen har du bred erfarenhet av HR – såväl strategisk som operativ med betoning på operativ. Du är initiativrik med högt ”affärsdriv”. Minst fem års erfarenhet av liknande roll och van att förstå olika kulturer och arbete i andra länder. Du har en högskoleexamen inom PA. Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Visit Sweden eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

 Ansvarsområden

  • Ge bolagets chefer operativt stöd i olika HR-frågor t.ex i rekryteringar, arbetsrätt, avtal, lön och förmåner, avslut av anställningar, konflikter, svåra samtal, sjukdom och rehabilitering, arbetsmiljö eller teamutveckling.
  • Ständiga förbättringar inom HR-området genom utveckling av policys, rutiner, checklistor. HR-processerna skall stödja ett agilt, modernt och globalt arbetssätt.
  • Strategisk och taktisk resurs för ledningen, ge hjälp till ledningen att fatta rätt beslut utifrån verksamhetsmålen. HR skall synliggöra organisationens behov och hjälpa ledningen att prioritera.
  • Säkerställa att lagar och regler följs inom HR.
  • Ansvara för personalhandboken och för återkommande projekt såsom lönerevision, medarbetarundersökning och rapportering av statistik och nyckeltal till hållbarhet- och årsredovisning.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing via mail jan.rosing@wise.se eller på telefon 076-620 29 52 om något är oklart. Vi ser fram emot att få din ansökan omgående via wise.se, dock senast 2018-02-21

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna utlandskontor i nio länder.

Läs mer