Simon Paulin/Image Bank Sweden

Målgrupp med stor potential

MålgruppVisit Sweden har prioriterat en resvan målgrupp med stor potential att välja Sverige som resmål. Noggrann analys ger oss kunskap om hur vi ska marknadsföra Sverige.

Visit Sweden har valt en målgrupp som vi kallar Den globala resenären, som vi riktar all marknadsföring till. Målgruppen består av resvana människor med en nyfikenhet på nya resmål och nya upplevelser. De utlandsmarknader som Visit Sweden prioriterat har en stor andel av människor inom just denna målgrupp. Genom regelbundna målgruppsanalyser får Visit Sweden mer kunskap om olika drivkrafter att resa till Sverige.

Målgruppen Den globala resenärens intresse för Sverige, kunskap om genom vilka kanaler vi kan nå dem och hur konkurrerande länder och destinationer agerar påverkar vår marknadsföring. 

Vem reser till Sverige?

Inom målgruppen Den globala resenären har Visit Sweden identifierat tre segment med olika intresseområden hos de människor som vänder blicken mot destinationen Sverige.

Nyfikna upptäckare

Nyfikna upptäckare är en grupp resenärer som är mycket intresserade av att lära känna Sverige på ett djupare plan. De vill lära sig om vår kultur och livsstil, smaka svensk mat och dryck samt uppleva svenska traditioner.

Aktiva naturälskare

Aktiva naturälskare vill uppleva den svenska naturen och njuta av lugnet och stillheten. De vill vara fysiskt aktiva, älskar att vara utomhus och vill känna frihet och slippa rutiner.

Vardagssmitande livsnjutare

Vardagssmitande livsnjutare vill framför allt koppla av, slippa rutiner och känna sig fria på sin Sverigesemester. De njuter gärna av god mat och dryck under semestern. Gemenskapen är viktig, liksom att ha roligt och att uppleva nya saker tillsammans med dem man reser med.

Den globala resenären

Konkurrensen om de internationella resenärerna är stenhård. Visit Sweden har därför prioriterat en målgrupp som är intressant att marknadsföra sig mot. Låt oss presentera Den globala resenären och några huvudsakliga drivkrafter för att resa till Sverige.

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har utlandskontor eller representation i nio länder.

Läs mer