Rätt kunskap ger fler affärer

Varje år kommer flera miljoner utländska besökare till Sverige. De vill ha en bra semester och har valt Sverige i konkurrens med många andra länder och destinationer.

När vi i den svenska besöksnäringen lär känna de utländska turisterna blir vi bättre på att erbjuda dem upplevelser de vill ha och får fler att få upp ögonen för Sverige. Visit Sweden, som marknadsför Sverige utomlands, vänder sig till en målgrupp av resenärer som vill hitta nya platser att besöka och gillar att vara aktiva på semestern. Vi arbetar både i enskilda länder och globalt för att upplevelserna i Sverige ska synas.

Här delar vi med oss av fakta och erfarenheter om resenärerna, till exempel vad de vet om Sverige och vad vi erbjuder och var de söker inspiration om semestern. Håll till godo!

Insikter och analyser

Många resenärer söker efter resmål som Sverige. Ta del av Visit Swedens kunskap om utländska turister och gör marknadsföringen effektivare.

Måltidsturismprogrammet


Många fler turister kan få upp ögonen för svensk mat och dryck. Måltiden blir allt viktigare för resenärens upplevelse av en destination och resenärer med ett särskilt intresse för mat och dryck blir fler. I fyra presentationer berättar Visit Sweden om trender inom måltidsturism och de måltidsintresserade resenärerna.

Vår organisation

Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har utlandskontor eller representation i nio länder.

Läs mer