Our other websites:

Always-on

I olika “always-on” kanaler inspirerar Visit Sweden målgruppen att upptäcka hela det attraktiva och hållbara resmålet Sverige i de digitala kanaler där målgruppen befinner sig i sökande efter nästa resmål.

Genom att löpande satsa på alltifrån Google-Sök till SoMe-aktiviteter och nyhetsbrev skapas en kontinuerlig närvaro med inspirerande kommunikation som ger den potentiella resenären en god digital kundupplevelse.

Visit Sweden bearbetar även utvalda och relevanta medier samt journalister med information, inspiration och nyheter från hela Sverige för att attrahera journalister att besöka samt skriva om Sverige som resmål.

Under 2023 planeras följande aktiviteter:

Webbplatser visitsweden.com, .de, .fr, .nl och WeChat

Webbplatserna fortsätter att ge inspiration och information som underlättar för resenärer i en tidig planeringsfas och som fungerar som ”skyltfönster” för hela Sverige. Målgruppsanalyser visar fortsatt starkt förtroende för webbplatser från nationella turismorganisationer.

2023. Visit Sweden fortsätter genom egna webbplatser att inspirera resenärer att välja Sverige. Vi arbetar löpande med både sökordsoptimering (organisk trafik) och sökordsannonsering (köpt trafik). Samtliga visitsweden.com / de / nl / fr har varsitt konto där vi säsongsmässigt arbetar med sökordsannonsering inom olika annonsgrupper som till exempel “Travel Scandinavia”, “Hiking Scandinavia” och “Bike Scandinavia”. Optimering och förändring av annonsgrupper sker regelbundet på samtliga marknader. Olika fokusteman som kontinuerligt utvecklas och som bygger målgruppens efterfrågan är: natur, kultur, måltid och livsstil + trender/aktualiteter.

Mest trafik har nedan söktermer genererat till våra webbplatser under Q1-Q3 2022, detta är dock bara ett axplock av de flera tusen ord vi jobbar med på respektive marknad/språk för att driva trafik till våra webbplatser.

Totalt:
visit sweden
Visit schweden
Malmö sehenswürdigkeiten
Visitsweden
Jedermannsrecht schweden
Things to do in Sweden
Sehenswürdigkeiten schweden
Stockholm
Sehenswürdigkeiten malmö
Stockholm öffentliche verkehrsmittel

.COM
Visit sweden
things to do in Sweden
Sweden
Things to do in Stockholm
Travel to Sweden
what to do in Sweden
Sweden travel restrictions
visitingsweden
sweden tourism
Sweden travel

.DE
visit schweden
Malmö sehenswürdigkeiten
Visit sweden
Jedermannsrecht schweden
sehenswürdigkeiten schweden
sehenswürdigkeiten malmö
Visitsweden
Stockholm öffentliche verkehrsmittel
göteborg sehenswürdigkeiten
sehenswürdigkeiten göteborg

.FR
visit sweden
Suede
surströmming
visiter la suede
que faire en suede
stockholm
Suéde tourisme
Tourisme suede
voyage en suede
voyage suede

.NL
visit sweden
vakantie zweden
zweden
zweden vakantie
Visit zweden
Hond mee naar zweden
Bezienswaardigheden zsweden
Visitsweden
Wat te doen in zweden
Wat to doen in malmo


Läs mer om Googlesökningar om Sverige
här.

I Kina finns vårt budskap och inspiration på webbplatsen WeChat med beskrivningar av destinationer (norra, mellan, södra Sverige samt Stockholm och Göteborg), teman och inspiration inom natur, mat och kultur.

Sociala mediekanaler & nyhetsbrev

Sociala mediekanaler har fortsatt en stark påverkan på målgruppen, lokala behov och aktualiteter kan ibland skilja marknaderna åt.

Sociala mediekanaler

2023. För att nå och engagera så många som möjligt fortsätter marknadsföringen om resmålet Sverige i sociala mediekanaler. Arbetet sker dels organiskt med våra följare dels med köpt marknadsföring. Genom organiska följare hålls drömmar vid liv och med köpt trafik kan fler i målgruppen nås och tydliga drömmar kan befästas. De sociala mediaposter som skapar högst engagemang ger oss insikter om vilka teman som skapar bäst räckvidd och engagemang i målgruppen.

Frekvens för organiska inlägg per respektive kanal och marknad planeras publiceras i genomsnitt 2-3 ggr per vecka. Månatligen kan det också variera hur mycket samt vilka teman som lyfts fram för att nå maximal effekt av vår budget. Då sociala kanaler är ett snabbt och lättrörligt media arbetar Visit Sweden med en grov årsplanering som följer vår redaktionella kalender för artikel- och innehållsproduktion men som även bryts ner och detaljplaneras i månatliga sprintar relaterat till exakt vilka poster som skall produceras kopplat till aktualiteter.

2023. Aktuella marknader och områden för köpt media SoMe och SEM. Demografi + 35 år och uppåt.

Intressen:

 • UK: Sverige, Nordiska länder, Ekologisk mat, Kultur, Arkitektur, Design + Resa
 • US: Sverige, Nordiska länder, Ekologisk mat + Resa
 • DE: Sverige, Nordiska länder, Kultur, Natur, Mat & dryck, Organisk mat, Arkitektur, Design + Resa
 • FR: Sverige, Nordiska länder, Natur, Kultur, Arkitektur, Design + Resa
 • NL: Sverige, Nordiska länder, Natur + Resa

Våra kanaler:

 • Facebook (Global (engelska), DE, FR, NL)
 • Instagram (Global (engelska), DE, FR, NL)
 • Youtube (Global (engelska)
 • Weibo (CH)
 • Wechat (CH)
 • Pinterest (Global (engelska), DE)

Nyhetsbrev Tyskland och Frankrike

Nyhetsbrev är en effektiv kanal där vi når rakt in i målgruppen som är intresserade av att vilja semestra i Sverige. På den tyska marknaden har Visit Sweden ett nyhetsbrev som går ut ca tio gånger per år, nyhetsbrev Frankrike startades upp under 2022.

2023. I nyhetsbreven fortsätter Visit Sweden att lyfta nyheter om Sverige, våra egna kampanjer och aktiviteter och aktuella artiklar från vår webb. Vi engagerar och inspirerar till hela Sverige som resmål.

PR-aktiviteter

Media och journalisters berättelser upplevs av målgruppen som en trovärdig källa och inspiration vid sitt val av resmål för sin semester. Syftet med Visit Swedens PR-arbete är att genom förtjänad media inspirera och locka fler till att tillbringa sin semester i Sverige. Visit Sweden fortsätter det proaktiva PR-arbetet på respektive marknad genom att identifiera relevanta nyhetsvärden och vinklar i hela Sverige.

I PR-arbetet kommuniceras ett brett urval av nyheter från hela Sverige – kända destinationer såväl som oupptäckta pärlor - året runt. Nyhetsvärde, mediavinkel och ur målgruppens synvinkel “unika fenomen”, är avgörande för genomslag i mediebruset. Val av tema, svenska ikoner eller specifik nyhet stärker budskapet om hela Sverige på sikt snarare än en enskild aktör. För utlandsmarknaderna är tillgänglighet i form av goda reseförbindelser och exportmognad (information på internationella språk och bokningsbara upplevelser) ytterligare kriterier som tas hänsyn till.

Prioriterad media för det proaktiva PR-arbetet är kvalitativ media med hög trovärdighet hos målgruppen, såsom större nationella och regionala nyhetsmedia, livsstil media inklusive resor, natur, kultur, design och måltid inom kanalerna online, print, TV och radio.

Pressresor är fokus i PR-arbetet, då det ger större genomslag med långa, mer djupgående artiklar medan pressutskick är ett bra komplement som ofta ger kortare, snabba publiceringar och/eller väcker intresse för pressresor till Sverige. Lokala pressevents och mediaservice stärker de goda mediarelationerna.

Visit Sweden lyfter kontinuerligt nyheter till utländska journalister i våra pressrum och nyhetsbrev.

2023. Utlandsmarknader. Huvudfokus i löpande PR-aktiviteter är fortsatt proaktiv bearbetning av journalister i syfte få förtjänad uppmärksamhet genom publiceringar. Pandemin påverkar dock möjligheterna att genomföra internationella pressresor och ställer krav på flexibilitet att snabbt kunna ställa om PR-arbetet vid till exempel inställda pressresor till fler pressutskick, skräddarsydd mediaservice och lokala pressevents. #Discovertheoriginals är fortsatt i fokus för internationell PR-bearbetning, med så stor spridning av pressresor som möjligt över hela Sverige under hela året.

Inplanerade större händelser under 2023, med möjlighet till förstärkt internationell mediabearbetning:
- Stockholm European Capital of Gastronomy 2023
- Sverige 500 år
- Kung Carl IVX Gustav 50 åt på tronen.

Det proaktiva PR-arbetet har utgångspunkt i kalenderåret där varje månad har ett tema för att få ett ökat nyhetsvärde. Exempelvis kommer januari-februari präglas av vinteraktivitets- och sportlovstema och så vidare. Många av de teman Sverige & Norden lyfter i sitt PR-arbete synkroniseras med de publiceringar som sker på Visitsweden.com.

Utöver dessa kalenderbaserade teman kommer PR arbetet stödja marknadsföringsaktiviteterna i Sverige: Cover Sweden & Upplevelseguiden. I tillägg till detta skapas nyhetsvinklar på de olika aktiviteterna inom kunskapsspridning som skulle kunna vara intressanta för svensk och nordisk press.

*Marknadsföringsinsatser för inhemsk målgrupp, med reservation för förlängning av uppdraget - kallat Svemester.

Upplevelseguiden Sverige

Upplevelseguiden är en webbaserad applikation som togs fram under våren 2021, med syfte att inspirera målgruppen att upptäcka nya platser och upplevelser i hela Sverige på ett lekfullt sätt, och där användaren först gör vissa val och för att sedan få förslag. Fokus är att lyfta pärlor över hela Sverige för att sprida ut resenärerna över hela Sverige samt lyfta aktörer som vanligtvis inte får synlighet. För att få medverka i Upplevelseguiden finns kriterier på hållbarhetsarbete/kommunikation samt digital tillgänglighet. Upplevelseguiden landar besökaren direkt i upplevelser på destinationen, med direkta länkar till producenter. Det möjliggör enkelt väg till bokning. Ju fler upplevelser per region/destination som finns i Upplevelseguiden, ju större möjlighet att fånga webb-besökarens intresse.

Under 2023 kommer Upplevelseguiden att aktiveras ” always on” samt användas aktivt vid event och mässor för att visa besökare på allt som finns att upptäcka och göra i Sverige. Parallellt sker återkommande referenser till Upplevelseguiden i PR-arbetet.

Sverigesynlighet på globala Online Travel Agents (OTA)

Att synas på större globala reseplattformar som på Online Travel Agents (OTA:er) är en viktig kanal enligt våra målgruppsanalyser i syfte att nå ut till stora volymer av potentiella resenärer. Resenärer inspireras och söker information på OTA:ers plattformar men framför allt sker stora möjligheter till planering och bokning. Genom att öka synligheten av det attraktiva och hållbara resmålet Sverige hos OTA:er ökar Visit Sweden möjligheterna att just Sverige väljs för nästa semester. Uppföljningar från tidigare kampanjer och synlighet på OTA:er visar mycket goda resultat och effekter.

2023. Under 2023 planerar Visit Sweden att öka Sverige-synligheten på främst Tripadvisor (OTA:er). Den ökade synligheten inkluderar hela resmålet Sverige och olika säsonger, på Tripadvisor möts målgruppens efterfrågan på äkta, genuina, spännande och berikande upplevelser i både stad och på landsbygd.

Vi kommer att rikta oss mot olika marknader beroende på omvärldens påverkan och resenärernas reslust på marknaden/marknaderna. I dagsläget planeras följande:

Tripadvisor

Tripadvisor är världens största reseplattform. Under 2023 planerar Visit Sweden att det attraktiva och hållbara resmålet Sverige ska finnas med under hela året och knytas närmare till “always-on” marknadsföringen för att få maximal effekt av alla marknadsföringsinsatser för hela Sverige.

Marknader: Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike och USA.

Läs mer om aktiviteten och hur just du kan vara med och stärka Sverige och din synlighet här.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.