Our other websites:

Vakantiebeurs - har varit

Ta chansen att synas på Vakantiebeurs - ett utmärkt tillfälle att vara med och förstärka marknadsföringen av Sverige samt knyta nya kontakter och presentera ert utbud för researrangörer som arbetar med privatresor främst från Benelux - men även till viss del internationella aktörer.

Varmt välkommen till Vakantiebeurs 2023

Vakantiebeurs är Nederländernas årliga och största mötesplats för resebranch och konsument. Ett utmärkt tillfälle för dig som arbetar mot Beneluxländerna att synas. Mässan besöks av både internationella och lokala utställare, researrangörer och resenärer. Utställare och besökare utgörs av allt från resenärer till reseleverantörer, reseproffs och destinationer. Över 12 000 yrkesverksamma besökare från ca 120 länder och över 100 000 resenärer och turister besökte mässan under konsumentdagarna 2020. 2023 inleds Vakantiebeurs med en fackdag dedikerad till Travel Trade (11 jan) som därefter följs av Konsumentdagarna (12-15 jan).

Visit Sweden kommer att delta med en Sverigemonter under Vakantiebeurs där vi berättar om det hållbara och attraktiva resmålet Sverige för att öka researrangörernas intresse att inkludera Sverige i sitt utbud.

Visit Swedens monter är mässans samlingsplats för Sverige som destination. Här har du möjlighet att marknadsföra din destination/produkt ihop med Visit Sweden. För Sveriges del innebär detta en enorm möjlighet att under fem dagar visa upp vårt lands bästa sidor, möta den övriga branschen och hitta nya samarbetspartners. Liksom under tidigare år kommer mässan att hålla öppet även för konsumenter under helgen och även här tror vi på många besökare då reslusten är fortsatt stor efter dessa pandemiår och färska siffror visar på ett ökat intresse av den Nederländska resenären för resmål Sverige.

Varför ska ni delta?

Fackdagen ger er möjlighet att nätverka med andra i resebranschen och erbjuder även inspiration och ny kunskap som t ex de senaste resetrenderna. Här finns massor av intressanta och kvalitativa sessioner att ta del av i de olika “teatrarna” på utställningsgolvet.

Som deltagare på säljsidan får ni ett utmärkt tillfälle att knyta nya och återse nuvarande kontakter samt presentera ert utbud för researrangörer som arbetar med privatresor främst från Benelux men även till viss del internationella aktörer.

Allt detta ingår: 

 • Kvällen före fackdagen, bjuder Visit Sweden in alla deltagare i den svenska montern på en gemensam middag.
 • Vi presenterar statistik och trender som rör den Nederländska marknaden.
 • Montern har en optimal placering, i Nordic Village.
 • Nordic Village är ett område med skandinavisk känsla, för att fånga besökarnas intresse för norden som destination.  
 • Under fackdagen erbjuder Visit Sweden er ett dedikerat mötesbord där ni har möjlighet att träffa intressanta researrangörer, agenter samt andra.
 • Visit Sweden ger er möjlighet att synas i vår matchmaking app, som presenteras för researrangörer och agenter.
 • Visit Sweden kommer aktivt bearbeta nederländska travel trade, informera dem om vilka svenska deltagare som finns i montern och uppmuntra dem att förboka sina möten med dessa aktörer genom denna matchmaking app.
 • Matchmaking appen underlättar förbokning av möten.
 • Visit Sweden kommer visa stora Sverigekartor på montern, där ni får synlighet med en egen QR kod.
 • Vi börjar fackdagen med en nordic breakfast vid Sverigemontern, där alla nordiska länder bjuder in sina kontakter, vilket ger möjlighet att skapa nya kontakter bland researrangörer och agenter som har intresse för Norden och därmed potential för Sverige. 
 • Under Konsumentdagarna är Visit Swedens monter en gemensam samlingsplats för att möta resenärer med Sverigeintresse. Egen informationsdisk finns (först till kvarn). 

För vem: Boendeanläggningar, attraktioner, transportörer, aktivitetsföretag, incoming operatörer (DMC's Destination Management Companies), destinationsbolag (DMO Destination Management Organizations) och regionala turismorganisationer (RTO Regional Tourism Organizations).

Därför bör du delta:

 • Vakantiebeurs är Nederländernas största mässa och mötesplats för privatresor, där kontakter knyts och planer för 2023 stärks samt idéer för 2024:års marknadsföring och försäljning läggs.
 • Nederländerna är en växande marknad med starkt intresse för Sverige som semesterland och snabb återhämtning, övernattningsstatistiken visar +9,2% under jan-augusti i år i jämförelse med 2019.
 • Konkurrens-och trendspaning genom att deltaga i olika seminarier som organiseras under veckan.
 • Bra tillfälle att utbyta erfarenheter med andra svenska deltagare.

Ett tips är att förboka möten med dem du önskar träffa på mässan, men lämna även luckor i schemat för spontanbesökare.
Vi ser fram emot att välkomna dig till Utrecht och Nederländerna!

Viktiga datum

22 november - Sista datum för anmälan!
Bekräftelser skickas löpande. Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss för eventuella justeringar och uppdateringar och informerar er såklart om så är fallet.

Priser 2023

Personligt deltagande med fackbord under Fackdagen (ons): 11 januari 2023
Du deltar i fackavdelningen. Här har du tillfälle att träffa branschen, knyta kontakter och föra enskilda samtal kring ett av våra fackbord, som är reserverat för dig.
Ordinarie Pris: 20 000 SEK (ex. moms), personligt deltagande (1 person)
Ytterligare person: 7 000 SEK (ex. moms)

Personligt deltagande under Konsumentdagarna (tors-sön): 12–15 januari 2023
Du deltar med ett eget bord eller egen informationsdisk i konsumentavdelningen (obs. begränsat antal diskar, först till kvarn).
Pris: 45 000 SEK (ex. moms), personligt deltagande (upp till 2 personer)
Ytterligare person: 7 000 SEK (ex. moms)

PAKETPRIS: Personligt deltagande under Konsument- och Fackdagarna (ons-sön): 11-15 mars 2023
Du deltar i fack- och konsumentavdelningen, eget fackbord, som är reserverat för dig och egen informationsdisk (obs. begränsat antal diskar, först till kvarn). Här har du tillfälle att träffa branschen, knyta kontakter och föra enskilda samtal samt under helgen möta konsumenter. 
Pris: 55 000 SEK (ex. moms), personligt deltagande (upp till 2 personer)
Ytterligare person: 7 000 SEK (ex. moms)

Villkor kring deltagandet
Maximalt 2 personer per bord eller informationsdisk per paket. Ytterligare deltagare betalar 7 000 SEK per person enligt ovanstående upplägg. Det går bra att byta ut personal under både fackdag och konsumentdagarna utan extra kostnad, så länge det inte blir dubbelbemanning. 

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.