Our other websites:
Friends by the water
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Nyhetsbrev januari 2022

Januaris nyhetsbrev är lite kortare än vanligt och innehåller en viktig datumändring samt information om nästa hållbarhetsseminarium Visit Sweden har tillsammans med Tillväxtverket.

Webbinarium: Varumärket resmålet Sverige (nytt datum) den 17 februari

Torsdagen den 17 februari kl 13:30-15:30 är det dags för det första webbinariet för året. Temat denna gång är: Varumärket och berättelsen om resmålet Sverige samt planer för 2022.

Vi presenterar den nya varumärkesplattform för resmålet Sverige som berättar om hur vi tillsammans kan arbeta mot ett mer medvetet resande. Avsikten är att den ska bli ett användbart verktyg i vår vardag för att positionera Sverige.

Men också, vad säger internationell media om resmålet Sverige. Hur gick 2021 och vilka mediatrender ser vi 2022? Svemester-satsningens första år summeras och vi berättar om våra planer för 2022. Vi presenterar också våra första insikter från vår pinfärska målgruppsanalys som genomfördes under november och december. Ingen föranmälan krävs. Det är bara att dyka upp på sidan för våra webbinarier här.

Nästkommande webbinarium

Hållbarhet ur besökarens perspektiv - drivkrafter och beteenden i förändring

Onsdagen den 23 februari kl 09:00-10:00 är det dags för det fjärde webbinariet i Tillväxtverket och Visit Swedens serie med rubriken "Destinationen Sverige - tillsammans ökar vi takten för en mer hållbar besöksnäring".

Vi presenterar Visit Swedens nya målgruppsanalyser där vi bland annat får ta del av resenärers upplevelse av Sverige ur ett hållbarhetsperspektiv. Trenden går mot att allt fler vill göra hållbar val i samband med sin resa. Hur kan då besöksnäringsföretagen göra det enklare för besökaren att agera hållbart? Västmanland Turism berättar om sitt arbete med handboken Smarta Sätt, baserad på forskning kring beteendeekonomi och nudging. Anmäl er till webbinariet här

Nästa nyhetsbrev

Nästa ordinarie nyhetsbrev från Visit Sweden kommer ut den 10 februari.

Tidigare nyhetsbrev

helena_wahlman-winter_swim-61.jpg
Foto: Helena Wahlman/Imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

December 2021

Årets sista nyhetsbrev berättar bland annat om; genomslaget kampanjen Discover the Originals fått, datum för nästa livesändning, ljusa framtidsutsikter trots Corona och en ny uppdaterad upplevelseguide.

niclas_vestefjell-åre-3682.jpg
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

November 2021

Månadens nyhetsbrev är laddat med hållbarhet, internationella mötesplatser för affärer 2022, kunskap om svenska och utländska resenärer, aktuella resebestämmelser och de senaste kampanjerna från Visit Sweden. Läs hela brevet här.

patrik_svedberg-horseback_riding_in_the_autumn-6418.jpg
Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Oktober 2021

Håll dig uppdaterad om aktiviteter du inte får missa, senaste målgruppsinsikter och nyheter i kunskapsbanken. Dessutom informeras det om vad som händer på utlandsmarknaderna samt all marknadsföring och PR som är på gång.

niclas_vestefjell-hiking-5258.jpg
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

September 2021

Läs om höstens planerade livesändningar, augustis temperaturmätning bland svenskar, två nya kampanjer Out of Office Office och The Taste of Swedish Summer samt filmen Sweden Calling samt en sista chans att delta på road show med brittiska researrangörsledet.

anna_hållams-crayfish_party-7461.jpg
Foto: Anna Hållams
Nyhetsbrev

Augusti 2021

Läs om höstens livesändningar, den nya temperaturmätningen bland svenskar, en ny rapport om pågående konversationer i sociala medier, status om inresande och vaccinationspass på de utländska fokusmarknaderna och en ny marknadsföringskampanj i Tyskland.

ola_ericson-summer_sky-181.jpg
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se
Artikel

Prenumerera på nyhetsbrevet

En gång i månaden skickar Visit Sweden ut ett nyhetsbrev, det är till för dig som arbetar inom och med turism- och besöksnäringen. Vi tar upp undersökningar kring målgrupper, marknader, reseled och aktörer, omvärld och trender samt kunskap om marknadsföringseffekter.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.