Our other websites:
3N9A5149Tina Stafren_kb.jpg
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Nyhetsbrev sommar 2022

Nu är sommaren här i hela Sverige och vi önskar er och era kollegor många svenska och internationella gäster samt en lång och fin säsong. Nästa nyhetsbrev från oss kommer i slutet av augusti.

I detta nyhetsbrev:

  • Nästa webbinarium: 29 september.
  • Inspelade sändningar: Hållbart resande med fokus på transporter.
  • Kunskap: Det hållbara resmålet Sverige.
  • Always on i Visit Swedens kanaler.
  • Svemester: Summering av första halvåret.

Kommande webbinarier:

Den 29 september sänds nästa webbinarium från Visit Sweden. Vi kommer presentera nya trender och spaningar, blicka mot framtiden och presentera vår plan för 2023. Vi återkommer med detaljer, så håll utkik!

Inspelade webbinarier:

Tillväxtverket och Visit Swedens webbinarium om Hållbara transporter
I det senaste webbinariet i serien "Hållbar turism" fokuserade vi på vikten av tekniska innovationer och förändrade beteenden. Under en timme får du möta; Anneli Kamb, doktorand strategiska hållbarhetsstudier, KTH, Ingunn Sørnes, Innovasjon Norge, Krister Svensson, chef SJ försäljning, Ann-Sofie Hörlin, Hållbarhetschef, SAS, Daniel Skog, Hållbarhetsansvarig, STF och Thérese Lindquist, Miljö- och klimatstrateg, Mörbylånga kommun.

Kunskap

Vi tar tempen på de svenska resenärerna - juni 2022  
I nästa vecka kommer siffrorna för juni månads undersökning och vi kommer lägga upp dem på kunskapsbanken så fort de är sammanställda, allra senast i början av vecka 28.

Redaktörens val: Det hållbara resmålet Sverige
Hållbarhet inom besöksnäringen blir mer och mer viktigt och Sverige som land och resmål ligger bevisligen långt fram på området. Så hur förvaltar vi alla aktörer, som arbetar i och för besöksnäringen, detta på bästa sätt för framtiden? Läs artikeln och publikationen om det hållbara resmålet Sverige.

Utlandsmarknader

Resebestämmelser
Från och med 1 april 2022 råder inte längre något inreseförbud till Sverige. Det innebär också att krav på att visa upp vaccinations- och testintyg vid inresa till Sverige tagits bort.

Marknadsföring

Always on i Visit Swedens digitala kanaler   
Visit Sweden arbetar löpande med att nå nya potentiella besökare och skapa engagemang i våra sociala kanaler samt driva kvalitativ trafik till Visit Swedens webbplatser. Vi producerar nytt innehåll för att möta upp mot sök som görs och intressen vi ser hos vår internationella målgrupp.  

Intresset för att resa på storstadssemester ser vi glädjande ökar igen och genom nya artiklar har vi fokuserat på våra största städer och de fantastiska platser som finns runtomkring dem, i syftet att få resenären boka sin resa till knutpunkten, uppleva mer och stanna längre.   

Under sensommaren kommer vi även att lansera nytt material om Malmö med omnejd. 

Under våren har ett par nya stora internationella film- och TV-produktioner med fokus på vikingar lanserats vilket lett till stort intresse och stora sökvolymer. För att dra nytta av detta, har vi ridit på vågen och sökordsoptimerat (SEO) våra webbplatser, skapat aktiviteter i våra sociala kanaler samt producerat nytt material till våra webbplatser där vi presenterar ett antal platser runt om i Sverige där besökarna kan utforska och uppleva historien och vikingarnas värld, har vi tagit fram nytt material.   

Göta kanal firar 200 år i år, och det firar vi med att lyfta det lite extra i våra kanaler samt med en helt nyproducerad artikel.

Slutligen, vi ser väldigt goda resultat inom räckvidd, engagemang och trafik på samtliga marknader och till kostnadseffektiva nivåer - både i jämförelse med egna resultat och konkurrenter.

Svemester

Vi kan nu summera ett intressant och händelserikt första halvår 2021 inom Svemester-uppdraget:

Upplevelseguiden, inspirationsguiden till hela Sverige 
Baserat på användartestser och viktig återkoppling från de regionala turismorganisationer och destinationsbolag vi samarbetar med, har funktionalitet och prestanda löpande uppdaterats för guiden. Resultatet är att Upplevelseguiden nu är både enklare att använda och att uppdatera.  

Under mars, april och maj genomfördes årets första kampanj för att marknadsföra Upplevelseguiden mot den svenska målgruppen. Kampanjen genomfördes bland annat genom synlighet på Facebook och Instagram, i Aftonbladets interaktiva Sverigekarta, i SJ’s kundtidning Kupé samt genom Right Option Media som riktar sig till minoritetsgrupper genom digitala kanaler och radio.  

Missa inte chansen att synas i Upplevelseguiden i samband med kommande två kampanjer som planeras under 2022. Kontakta Olivia Brodd projektledare för Upplevelseguiden.  

Cover Sweden
Kampanjen där vi vill inspirera till att upptäcka Sverige på nya sätt. Vi besöker platserna som pryder några av de mest ikoniska svenska skivomslagen och tar del av allt fantastiskt som finns att se och göra där, under ledning av Erik Ekstrand, Fredrik Strage och Ayan Jamal. Med kampanjstart 5 maj har sedan 21 YouTube-filmer från alla regioner i Sverige spelats in och publicerats här.

Mottagandet har varit väldigt positivt och aktivering pågår och fortsätter även efter sommaren, så vi ber att få återkomma med resultat. Klart är dock att Örebrofilmen som utgår ifrån Millencolins skivomslag har lockat extra många tittare. 

Läs mer om kampanjen och hur ni kan dra nytta av den.

Insikter
Genom en temperaturmätning stämmer vi varje månad av hur svenskarna ser på resor, reklam om resor och framtiden, och i maj månad var det 37% (+5) som planerade en semesterresa i Sverige. Två gånger om året tar vi även temperaturen på besöksnäringen, varav den första genomfördes under senvåren. Där anger 60% att de tror på en större efterfrågan nu i sommar än 2021.

Utöver detta har tre forskare från Lunds Universitet fördjupat sig i frågan om hur svensk besöksnäring kan förbättra sina förutsättningar att nå ut till en bredare målgrupp med inkluderande kommunikation. Rapporten är publicerad i Visit Swedens Kunskapsbank.

Slutligen, missa inte den korta filmen om den svenska målgruppen: 3,33 minuter om vad som lockar och inspirerar till sin Svemester. Tydligt är att de starkaste drivkrafterna är att ha roligt och uppleva nya saker med sitt resesällskap, där familjen värderas högst.

Erbjudanden

Alla erbjudanden
Här kan ni ta del av hur ni genom Visit Swedens Sverigemarknadsföring kan förstärka er egen synlighet.

Dela kunskaper från Visit Sweden

Tipsa om Visit Swedens nyhetsbrev
Har ni kollegor eller företag i er region eller på er destination som ni tror kan ha glädje av nyheter från Visit Sweden? Tipsa gärna om att de kan registrera sig för vårt nyhetsbrev här.

Länka till Visit Swedens Kunskapsbank från er webbplats
Har ni en målgrupp på er webbplats som kan ha nytta av kunskap från Visit Sweden? Kunskapsbanken är en plats där vi delar med oss av kunskaper om målgruppen, reseledet, insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikation för globala besökare.

Tidigare nyhetsbrev

Swedish Workshop i Falun_BESKUREN.jpg
Foto: Swedish Workshop i Falun, Anton Elfsberg/Norkay
Nyhetsbrev

Juni 2022

Vi presenterar nuläget kring våra marknadsföringsaktiviteter i Sverige och på våra prioriterade marknader. Nya erbjudanden att hoppa på inför hösten; Swedish matchmaking i London och en ny Sverigekampanj på TourRadar. Läs mer i första nyhetsbrevet i juni.

simon_paulin-time_in_the_sun-4960.jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

April 2022

Aprils nyhetsbrev är fyllt med data från vår senaste målgruppsundersökning i filmer, artiklar och presentationer. Hur har reseleden klarat pandemin? Hur ser det ut nu hos researrangörer och på digitala plattformar? Hållbarhet är fortsatt viktigt. Läs hela brevet.

ola_ericson-summer_sky-181.jpg
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se
Artikel

Prenumerera på nyhetsbrevet

En gång i månaden skickar Visit Sweden ut ett nyhetsbrev, det är till för dig som arbetar inom och med turism- och besöksnäringen. Vi tar upp undersökningar kring målgrupper, marknader, reseled och aktörer, omvärld och trender samt kunskap om marknadsföringseffekter.

simon_paulin-friends_by_the_water-6632.jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Mars 2022

Ännu ett fullmatat nyhetsbrev med senaste temperaturmätningen från svenskarna, information om nästa webbinarium 21 april, anmälan till Swedish Workshop, mer målgruppsdata kring hållbarhet samt vad som är på gång i marknadsföring och PR i Sverige och internationellt.

tina_axelsson-hotel-7395.jpg
Foto: Tina Axelsson
Nyhetsbrev

Februari 2022

Ett fullmatat nyhetsbrev med möjlighet till nya kunskaper, anmälan till Swedish Workshop, Visit Swedens marknadsplan för året samt möjligheter för besöksnäringen att haka på. Läs hela brevet här.

Friends by the water
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Januari 2022

Uppdaterad information om våra kommande webbinarier. Den 17 februari pratar vi om Varumärket och berättelsen om resmålet Sverige samt planer för 2022. Läs även mer om webbinariet om hållbarhet den 23 februari.

helena_wahlman-winter_swim-61.jpg
Foto: Helena Wahlman/Imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

December 2021

Årets sista nyhetsbrev berättar bland annat om; genomslaget kampanjen Discover the Originals fått, datum för nästa livesändning, ljusa framtidsutsikter trots Corona och en ny uppdaterad upplevelseguide.

niclas_vestefjell-åre-3682.jpg
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

November 2021

Månadens nyhetsbrev är laddat med hållbarhet, internationella mötesplatser för affärer 2022, kunskap om svenska och utländska resenärer, aktuella resebestämmelser och de senaste kampanjerna från Visit Sweden. Läs hela brevet här.

patrik_svedberg-horseback_riding_in_the_autumn-6418.jpg
Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Oktober 2021

Håll dig uppdaterad om aktiviteter du inte får missa, senaste målgruppsinsikter och nyheter i kunskapsbanken. Dessutom informeras det om vad som händer på utlandsmarknaderna samt all marknadsföring och PR som är på gång.

niclas_vestefjell-hiking-5258.jpg
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

September 2021

Läs om höstens planerade livesändningar, augustis temperaturmätning bland svenskar, två nya kampanjer Out of Office Office och The Taste of Swedish Summer samt filmen Sweden Calling samt en sista chans att delta på road show med brittiska researrangörsledet.

anna_hållams-crayfish_party-7461.jpg
Foto: Anna Hållams
Nyhetsbrev

Augusti 2021

Läs om höstens livesändningar, den nya temperaturmätningen bland svenskar, en ny rapport om pågående konversationer i sociala medier, status om inresande och vaccinationspass på de utländska fokusmarknaderna och en ny marknadsföringskampanj i Tyskland.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.