Hoppa till innehåll
per_pixel_petersson-koster_–_a_marine_national_park-5677.jpg
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Nationalparkernas dag

Den 24 maj firar vi Nationalparkernas dag. Det är väl värt att fira då Sveriges natur lockar många av våra utländska besökare. Att just besöka våra nationalparker ligger nämligen i topp när vi frågar resenärer från Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA om vilken typ av utomhusupplevelse som lockar, och som de sedan gjort, på en semesterresa i Sverige.
Nationalparkernas dag_VisitSweden.png

Förstora diagrammet genom att klicka på bilden.

Vi ser att ett besök i någon av våra nationalparker i kombination med vandring leder stort. Grattis Sverige till vår fina natur och fortsätt firandet idag av Nationalparkernas dag.

Vill du fördjupa dina kunskaper så skickar vi med ett par länkar:

Förklaring till illustrationen

Den blå stapeln visar fördelningen över vilka utomhusupplevelser resenärer från Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike och USA skulle vilja göra på en semesterresa till Sverige. 5298 personer svarade på frågan i vår senaste målgruppsundersökning från 2021. De som varit i Sverige för max 3-5 år sedan fick även frågan om vilka av aktiviteterna de genomfört på sin Sverigeresa och resultatet visas i den gula stapeln. 1708 personer svarade på den frågan i samma undersökning från 2021.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.