Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Mer Sverige hos utländska researrangörer

Många resenärer världen över tar hjälp av researrangörer, online eller i butik, för att hitta spännande upplevelser, bra boende och effektiva transporter för sin resa. För en turist är det svårt att få överblick över allt som finns att göra, till exempel i Sverige.

En turistföretagare som vill nå resenärer i utlandet kan få svårt att nå ut i bruset med den egna marknadsföringen. Då är arrangörer med reseintresserade människor i sina kundbaser ett sätt att nå marknaden. Den svenske företagarens upplevelse eller produkt blir en del av en paketresa och man når stora kundgrupper som annars är svåra att nå.

Match making-projekt med de bästa researrangörerna
Visit Sweden har sedan flera år drivit ett samarbete med regionala turistorganisationer i Sverige, där researrangörer i Tyskland, Schweiz, Österrike, Nederländerna och Belgien har knutit kontakter med turistföretag och destinationer i Sverige. Projektet RESA ska leda till fler övernattningar i Sverige än den genomsnittliga tillväxten.

Majoriteten av turistregionerna i Sverige deltar i projektet på olika nivåer.

I samarbetet hittas och utvecklas upplevelser i Sverige som passar olika researrangörers kunder för att sedan tas upp i deras program. Genom projektet lär arrangörer och turistföretag också av varandra: om efterfrågan på marknaden och hur utbudet i Sverige ser ut. Researrangörerna besöker Sverige och de deltagande svenska regionerna reser till utvalda arrangörer för att presentera Sverige och på plats ta in vad kunderna efterfrågar.

När rätt upplevelse har hittat rätt researrangör satsar projektet RESA på gemensam marknadsföring.

Kunder med plånboken framme
De resenärer som letar inspiration i arrangörernas utbud är redo att boka sin nästa resa. Vad kunderna väljer att boka och hur researrangörerna vill anpassa produkterna ger en direkt signal på vad som fungerar och inte fungerar på varje marknad, för olika typer av kunder. På det sättet bidrar samarbetet med researrangörerna till att utveckla nya produkter i Sverige som passar för internationella kunder.

År efter år med Sverige i utbudet
Projektet RESA har varit igång i flera år. Matchningarna mellan upplevelser i Sverige och kunder i Europa har gjort Sverige mer synligt i de internationella säljkanalerna, i konkurrens med andra länder. Det har lett till att stora delar av Sverige har kunnat räkna hem fler övernattningar.

Sökbara Sverigeprodukter för researrangörer
I en digital produktkatalog för Sverigeprodukter har Visit Sweden samlat bokningsbara produkter som researrangörer kan botanisera bland och ta in i sina program.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.