Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Swedish Workshop 2018

I maj samlade Visit Sweden drygt 80 utvalda researrangörer från Norden, Europa, USA, Kina och Indien i Umeå för Swedish Workshop. De reste hem med uppslag till nya Sverigeprodukter i sina program, efter 1 500 affärsmöten med svenska regioner, destinationer och turistföretag.

Visit Sweden arrangerar vartannat år en mötesplats i Sverige mellan researrangörer som vill ha mer Sverige till sina kunder, och svenska turistföretag, destinationer och turistregioner som vill hitta en väg för sina produkter ut på marknaden. Visit Sweden låter dem mötas i 15 minuter långa affärsförhandlingar för att diskutera möjliga nya produkter som kan ingå i researrangörernas Sverigeresor.

"Bland de utländska arrangörerna fanns ett stort intresse för natur och hållbart resande."

Under 2018 deltog researrangörer från 14 länder, däribland Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, USA, Indien och Kina*. Intresset för Sverige var brett, men många var extra nyfikna på naturupplevelser och hållbart resande. 1 486 förbokade möten genomfördes och alla deltagare fick även inblick i värdstaden Umeå – bland annat det välkända gitarrmuseet.

Foto: Fredrik Larsson

Under Swedish Workshop får researrangörerna också en försmak av det bästa Sverige har av mat, musik, livsstil och traditioner. Under 2018 års workshop i början av maj tågade, till allas förvåning, ett luciatåg in på scenen mot en fond av ett gnistrande norrsken.

Swedish Workshop arrangerades i samarbete med Region Västerbotten och Visit Umeå.

*Danmark, Norge, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Frankrike, USA, Kanada, Kina och Indien.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.