Our other websites:

Swedish Workshop Online

Researrangörer utomlands fortsätter ha ett stort intresse av att sälja Sverige som resmål, och med blicken mot 2021 och 2022 söker de nya möjligheter. Efter succén i oktober 2020, bjuder Visit Sweden nu in svensk besöksnäring på nytt till Swedish Workshop Online den 20-23 april 2021, för att möta utländska köpare digitalt. Registreringen har öppnat och anmälan kan göras fram till den 8 april! Den digitala workshopen blir också en upptakt till Swedish Workshop i Falun, som skjutits fram till 18-19 maj nästa år.

Ytterligare information finns på följande länk, där du även kan registrera dig https://swedishworkshoponline2021.converve.io/. Anmälan stänger den 8 april.

Internationella researrangörer fick inte möjlighet att komma till Falun i maj, då coronapandemin pausade hela vår näring och Visit Sweden och Visit Dalarna skulle ha arrangerat Swedish Workshop. För att ändå behålla Sverige som en intressant destination inför 2021 och 2022 bjuder nu Visit Sweden in till en onlineversion av de uppskattade och viktiga affärsmötena mellan svenska säljare och internationella köpare. Researrangörerna letar nu svenska destinationer, aktiviteter, boenden, transportörer och DMC/incomingbolag etc. Swedish Workshop Online ger destinationer och turistföretag i Sverige en chans att fånga upp möjligheter till affärer för nästa år, och inte minst skapa relationer med nya och gamla affärskontakter inför framtiden.

Working from home
Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se

Eftersom alla utländska deltagare inte är på plats fysiskt i vår tidszon kommer Swedish Workshop Online att utökas med två hela dagar för USA samt Indien och Kina. På så sätt kan också amerikanska, indiska och kinesiska researrangörer boka möten med svenska säljare på en tid som passar dem, samtidigt som det finns gott om tid för de europeiska researrangörerna att träffa svenska aktörer. Mötestider för olika marknader ser ut så här, svensk tid

  • 20 April USA, 14:30-21:00 (CET)
  • 21 & 22 April EUROPA, 09:00-19:30 (CET)
  • 23 April KINA & INDIEN, 07:00-13:00 (CET)

Som vanligt är deltagandet för utländska researrangörer kostnadsfritt medan svenska säljare i år investerar 5000 kronor för att delta i affärsmötena med upp till två personer med separata mötesscheman. Mer information kommer löpande och lägg gärna till denna sida som ett bokmärke för uppdaterad information.

Nytt för den här gången är att vi tar fram en köparmanual – en beskrivning av alla anmälda köpare och deras önskemål. Utifrån denna kan du själv välja vilka aktörer du vill boka möte med. På allmän begäran kommer det inte att ske någon automatisk förmatchning utan du skapar ditt eget mötesschema.

Så här går det till

Precis som på en ordinarie Swedish Workshop matchas de utländska researrangörerna, agenterna och Online Travel Agents, de som kallas ”köparna”, ihop med de svenska ”säljarna” i 20-30 minuters intensiva affärsmöten.

  • 20-30 minuters enskilda videomöten för produktpresentation och förhandlingar. Möten med kinesiska researrangörer är längre (30 min) för att ge utrymme för översättning
  • Möjlighet att önska möten med utvalda köpare
  • Bokningsbar tid från kl 7 till kl 21, men begränsat antal möten per dag
  • Dedikerade datum och tidsfönster öppna för bokning för deltagare från USA, Indien och Kina
  • Presentationer och rörligt material kan laddas upp redan vid anmälan för alla säljare
  • Kostnad 5 000 kr för deltagare från Sverige. För att säkerställa gott värdskap, professionalism och affärsmässighet kommer en extra avgift om 5000 kr att debiteras om deltagare uteblir utan att i förväg avbokat sina möten.
  • Inbjudningar till köpare sker i Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Storbritannien, USA, Indien och Kina, samt till utvalda internationella DMC/incomingbolag.

Vill du hålla dig uppdaterad kring Swedish Workshop Online, skicka ett tomt mejl till swedishworkshop@visitsweden.com så får du meddelande från oss så fort vi har något att berätta.

Ninnan Stenmark Åhlén

Ninnan Stenmark Åhlén

Senior Travel Trade Manager, Germany

ninnan.stenmark@visitsweden.com

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.