Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Pontus Charleville/Folio/imagebank.sweden.se

Sverige, en destination värd att bli upptäckt

Det finns miljontals människor som vill resa till Sverige på semester och vi har ett underbart land att berätta om. Mer än någonsin kan Sverige erbjuda något som många människor söker och för utländska besökare imponerar vår livsstil och vår tillgängliga natur. Det jobbar Visit Sweden för varje dag.

Det blir fler och fler utländska resenärer som är nyfikna på Sverige som resmål. Sverige betraktas som ett vackert land och resmålet Sverige förknippas med att det finns mycket att uppleva och utforska för besökaren, både i städerna och i naturen.

En resvan och nyfiken målgrupp
De människor som är mest nyfikna på att uppleva Sverige på semestern är resvana och öppna för nya upplevelser. De söker lite annorlunda destinationer som Sverige, och de söker upplevelser som finns över hela Sverige. Visit Sweden kallar dem Den globala resenären och det är dem vi riktar vår marknadsföring till.

Visit Sweden kommunicerar Sverige
Utländska besökare som blir fler, stannar längre och gör fler saker betyder mycket för intäkter och sysselsättning i Sverige. För att besöksnäringens företag ska kunna skapa fler affärer marknadsför Visit Sweden ett annorlunda, progressivt, innehållsrikt Sverige, varje dag.

Tillsammans med besöksnäringen hittar vi resenärerna som letar efter semesterdestinationer som Sverige. Vi inspirerar och gör kampanjer, både globalt och i enskilda länder. Besökarna vill gärna uppleva lite av det liv som de avslappnade och moderna svenskarna lever och därför lyfter vi ofta fram vår livsstil och vår tillgängliga natur.

Vi fångar målgruppen när de drömmer om Sverige
Visit Swedens bästa chans att få människor intresserade av Sverige som nästa semestermål är att låta vårt land synas där turister söker inspiration och drömmer om vart de ska åka. Vi jobbar också för att ge dem den information de behöver för att planera sin resa. Därefter är de redo att söka mer detaljerad information om vad de kan göra och var de ska bo, för att slutligen kunna boka.

Vi älskar Sverige, och vårt uppdrag
Visit Sweden jobbar på uppdrag av besöksnäringen, som får ökade intäkter till sina företag, destinationer och regioner, och av staten, som ser en näring med hög tillväxt och snabbt ökad sysselsättning. Att få bidra till att besökarna får uppleva stad och land, design och traditioner, mat och människor - det är något vi verkligen brinner för. Lika mycket är vi stolta över att bidra till mer intäkter som skapar välfärd för oss alla.

Bilden av Sverige och landet som turistdestination hänger tätt ihop. Därför arbetar Visit Sweden också för att stärka varumärket Sverige, och det gör vi ofta tillsammans med andra nationella Sverigefrämjare.

Vi är 79 Sverigeälskande kommunikatörer som jobbar för att andra ska gilla Sverige lika mycket som vi.

Det är vi som ökar omvärldens lust till Sverige.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.