Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Staffan Widstrand/imagebank.sweden.se

En utvald målgrupp

Det finns många människor i världen som söker nya resmål och är nyfikna på destinationer som Sverige. För att marknadsföringen av Sverige ska bli effektiv hittar Visit Sweden de resenärer som är intresserade av Sverige och riktar all marknadsföring mot dem.

Visit Swedens utvalda målgrupp, Den globala resenären, vill gärna lära sig något nytt om landet de besöker, uppleva svensk kultur, livsstil och natur samt njuta av god mat och dryck. En rundresa i Sverige är något som de tycker låter lockande, speciellt för att se flera sidor av Sverige och uppleva det genuina och oförställda. De uppfattar Sverige som vackert, modernt, öppet och hållbart.

Deras starkaste drivkrafter för att resa till Sverige är att koppla av och slippa rutiner, uppleva nya städer och platser och att ha roligt och uppleva nya saker tillsammans med dem de reser med. De är resvana, har ofta besökt många platser och letar efter nya resmål och gör fler utlandsresor än snittet. De har hög disponibel inkomst, hög utbildning och bor ofta i en storstad.

I marknadsföringen delar Visit Sweden in målgruppen i olika drivkraftssegment för att göra budskapen om Sverige mer intressanta. Läs mer om de Sverigeintresserade resenärerna.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.