Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Karin Enge Vivar/Folio/imagebank.sweden.se

Kära besökare, välkommen till något annorlunda

Sverige ståtar inte med något Eiffeltorn, palmer eller billig öl. I stället har vi något annat att erbjuda besökarna.

Jämfört med många klassiska resmål har Sverige ingen lång tradition som turistdestination. På senare år har utländska turister upptäckt Sverige allt mer och vi i besöksnäringen har fått anledning att fundera över vad som får Sverige att sticka ut.

Därför har Visit Sweden ringat in vad Sverige erbjuder besökarna och beskriver det i ett varumärkeslöfte. Löftet präglar budskapen om Sverige i Visit Swedens marknadsföring varje dag.

Hej världen!

Vi har inget Eiffeltorn. Inga palmer, billig öl eller lutande torn. Inte ens en liten pyramid! Så varför i hela friden åka till Sverige?

För att vi är annorlunda. Sverige är något annat.

Vi är pappaledighet och norrsken. Jämställdhet och älgar. Vår populärmusik och våra köttbullar är beroendeframkallande. Våra organisationer och möbelpaket är platta.

Vi gör hotell av is och filmer av ångest. Här finns vidsträckt vildmark och allemansrätt. Välkommen.

Vi är something else. I sättet vi uppträder, pratar och ser ut. I vår livsstil, vår kultur och natur. Det är en inställning. Och vi låtsas inte vara en stor spelare. Vi är underdogs. Och det är en hund vi trivs med att vara, för den ger oss lyxen att inte behöva passa alla.

Så kära resenär, när du tycker att du har sett allt – de stora monumenten, de överfulla stränderna, de plastiga hotellen och andra klichéer – välkommen till Sverige.

Welcome to something else.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.