Our other websites:
Åre
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se

Vintersverige, ett paradis för danskar

Sverige har gott om vinterupplevelser som passar både yngre skidåkare och de som vill ha tuffare utmaningar, vare sig det handlar om alpint eller längdskidåkning. För att fler danskar ska upptäcka de svenska skiddestinationerna i tuff konkurrens med skidländer som Norge och Österrike, kör Visit Sweden och flera skiddestinationer i Sverige en vinterkampanj för Sverige under hela säsongen 2018/19.

Visit Sweden har analyserat hur danska skidturister bokar sin semester och vad de har för bild av Sverige jämfört med konkurrerande vinterdestinationer. Redan innan man har börjat söka erbjudanden på nätet har många redan bestämt vilket land man vill åka till - och ofta gäller samma resmål som tidigare år. 75 procent planerar och bokar sin resa själv, främst online. Åtta av tio danska skidresenärer åker i egen bil till sin destination i Sverige.

Årets vinterkampanj för skidåkande danskar, ”Sverige kalder”, går i flera kanaler och pågår fram till och med mars 2019. Inspiration om de olika vinterdestinationerna finns på Visit Swedens sajt på danska. Korta inspirationsfilmer om längdskidåkning, alpinskidåkning och skidåkning för barnfamiljer sprids på YouTube, på webb-tv, på Instagram och på Facebook.

Genom ett mediesamarbete med danska tidningen Berlingske får danskarna läsa artiklar om Sverige. Danska journalister och influerare får inspiration att själva berätta om vinterupplevelser i grannlandet, bland annat genom att själva besöka flera skiddestinationer. På Visit Swedens officiella sajt på danska finns artiklar och guider om Sveriges utbud av vinterupplevelser, som hjälper danskarna att hitta destinationen som passar dem.

Med i kampanjen är Isaberg Mountain Resort, Mullsjö Alpin, Falköping Alpin, Next Skövde, Kläppen Ski Resort, Stöten i Sälen, Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Destination Lofsdalen, Turistrådet Västsverige, Visit Värmland, Visit Dalarna och Jämtland Härjedalen Turism.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.