Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Asaf Kliger/imagebank.sweden.se

Organisation

I vårt bolag arbetar 81 dedikerade personer med stor kunskap om marknadskommunikation och ett stort hjärta för Sverige. Världen är vår arbetsplats och vi använder vår kunskap och vårt engagemang för att ge Sverige den uppmärksamhet vårt land förtjänar.

Visit Sweden har fokus på att både nå ut globalt på nya marknader och fortsätta skapa uppmärksamhet för Sverige i länder där vi finns på plats.

Visit Sweden finns till för besöksnäringen och staten och vi lägger stor kraft på att turistupplevelser, boendeanläggningar och andra verksamheter ska nå rätt utlandsmarknader för sina produkter. Vi skapar en brygga mellan upplevelsen i Sverige och människor i utlandet genom att berätta historien om Sverige och få turisterna att vilja boka en resa hit. Allt för att företag i och utanför besöksnäringen ska få mer klirr i kassan.

Vi vill hålla i oss i framkant genom att följa utvecklingen inom digital teknik, hur nya aktörer och affärer inom resor utvecklas och hur resenärerna själva blir producenter av digitalt innehåll. Vi känner målgruppen Den globala resenären väl och jobbar hela tiden på att vara uppdaterade om vilka Sverigebudskap som fungerar, och vilka kanaler som kan användas för att nå resenärerna.

Att satsa på kompetens inom kommunikation, projektledning och resor har både vi och våra partners stor nytta av i utformningen av marknadsföring om resmålet Sverige.

På plats i sju länder

Visit Swedens huvudkontor ligger i Stockholm och vi har extra fokus på marknadsföring i sju länder i världen, där vi också finns på plats.

I början av 2020 hade Visit Sweden tre representationskontor i Frankrike, Nederländerna och Kina samt tre helägda dotterbolag i Storbritannien, Tyskland och USA. Två helägda dotterbolag, i Danmark och Norge, avvecklas under första halvåret 2020. Indien som marknad bearbetas från Stockholm och via Scandinavian Tourist Board i New Delhi.

Läs mer om våra marknader.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.