Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Accounting manager

Visit Sweden söker en accounting manager med bas på vårt kontor i London. Tjänsten är en halvtidstjänst.

Visit Sweden är marknadsföringsbolaget för Sverige och vi marknadsför svenska destinationer och upplevelser med målet att öka människors lust att resa hit. I vårt arbete använder vi alla former av integrerad kommunikation: digitala kampanjer, PR, sociala medier, internet, mässor, etc, för att ännu fler britter ska få upp ögonen för Sverige och inspireras att besöka vårt vackra land.

Vad kommer du att ansvara för och arbeta med?

Som ekonomiansvarig har du en central roll på vårt kontor i London. Du hanterar självständigt alla frågor som rör ekonomin i vårt dotterbolag VisitSweden Ltd. Du arbetar enligt brittisk handelsrätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att sköta leverantörs- och kundreskontra, månads- och kvartalsbokslut, löpande redovisning, skatteinbetalningar och uppgiftslämning. Du fungerar även som projektcontroller och ansvarar för att i samarbete med vår revisor upprätta årsbokslutet. Du rapporterar på svenska till såväl företagsledningen i London som till ekonomiavdelningen på moderbolaget i Stockholm. I tjänsten ingår ett par resor om året till Stockholm, för avstämningar, utbildningar, etc.

På vårt kontor i London arbetar just nu ytterligare fyra medarbetare, som alla reser mycket i tjänsten. Det innebär att du även kommer att ansvara för kontoret och för att den dagliga verksamheten där fungerar smidigt. Du kommer att få hantera alla typer av problemställningar, och utföra både enklare och mer krävande arbetsuppgifter.

Vem söker vi?

Förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar är egenskaper som vi värderar högt. För att du ska passa in i vårt lilla team är det också viktigt att du är flexibel, har en förmåga att känna dig som en del av gruppen och har lätt för att samarbeta.

Våra förväntningar på dig

  • Examen i företagsekonomi med inriktning finans
  • Minst 5-7 års relevant arbetslivserfarenhet
  • Självständig, strukturerad och noggrann, med god kommunikationsförmåga
  • Förmåga att tänka analytiskt och arbeta lösningsorienterat
  • Erfarenhet av projektorienterad redovisning liksom av extern och intern bokföring
  • Kunskap gällande brittiska lagar och regleringar inom redovisning och handelsrätt.
  • Erfarenhet av affärssystem, samt MS Excel och MS Word
  • Erfarenhet av rapportering och upprättande av bokslut
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (muntligt, skriftligt, hör-/läsförståelse)

Vårt erbjudande

Tjänsten är en halvtidstjänst, 50%.

Visit Sweden är marknadsföringsbolaget för Sverige som arbetar för att stärka varumärket Sverige internationellt och marknadsföra svenska destinationer och upplevelser utomlands. Vår vision är ambitiös, våra strategiska målsättningar är tydliga och vår affärsplan är uppdaterad och vässad. Hos oss får du arbeta i en dynamisk, internationell och varierande miljö med högt i tak där du är en del av att stärka Sverige som resmål och varumärke. Vi värderar delaktighet, samsyn och samarbete.

Så här ansöker du

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande. Sänd oss ett mail med din ansökan senast den 7 juni. Ansökan ska vara på svenska och skickas till gabriel.dorch@visitsweden.com. Ange Accounting Manager UK i ämnesraden.

Gabriel Dorch, landschef Storbritannien

gabriel.dorch@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.