Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Content Manager

Visit Sweden söker en Content Manager med placering på huvudkontoret i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i maj 2019, eller snarast möjligt. Sista ansökningsdag 31 mars.

Visit Sweden är kommunikationsbolaget för Sverige och marknadsför svenska destinationer och upplevelser med målet att öka människors lust att resa hit. Visit Sweden riktar sin marknadsföring mot målgruppen ”Den globala resenären”, en resvan målgrupp med nyfikenhet på nya resmål och nya upplevelser. För att möta den ökade globaliseringen och digitaliseringen samt möta målgruppens förändrade beteende när man inspireras, planerar, bokar och delar med sig av sin resa, utvecklar vi innehåll (tillsammans med partners, i egen regi, eller genom influencers och PR) som kan distribueras i relevanta och mestadels digitala kanaler. Vi söker nu en Content Manager med digitalt mindset som kan axla rollen att ansvara för innehållsproduktionen i bolaget.

Ditt uppdrag
Som Content Manager kommer du att ansvara för bolagets innehållsstruktur och innehållsproduktion som används i Visit Swedens internationella kommunikation, både digitalt och vid behov i print. Du kommer, i nära dialog och samarbete med Visit Swedens olika funktionsteam (webb, social media, PR med flera) och med partners runt om i Sverige, att skapa och utveckla högkvalitativt innehåll för att marknadsföra Sverige mot målgruppen ”Den globala resenären”. Genom att löpande utvärdera kommunikationens effekt ska du ta initiativ till att leda utveckling och förnyelse av innehåll. Du kommer också att ha en aktiv del i produktionsprocessen, genom att själv och tillsammans med kollegor och partners producera innehåll, samt inneha ansvar för upphandling av produktionstjänster. Du kommer att vara den som ansvarar för att innehållet följer de krav och den kvalitet som eftersträvas.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som ansvarig för innehållsproduktion på en marknadsavdelning eller liknande. Du har arbetat med innehållsproduktion, digitala analyser samt hantering och kategorisering av stora mängder information. Du brinner för kommunikation och har både intresse och erfarenhet av att skapa engagemang och intresse inom digitala kanaler. Du har arbetat team-orienterat och är van vid att skapa och upprätthålla många kontakter i ditt arbete.

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning, inom t ex medie- och kommunikationsvetenskap.

Ansvarområden, Content Manager:

 • Leder innehållsarbetet med kontinuerlig utveckling av bolagets innehåll- och kanalstrategi.
 • Agerar systemexpert i vårt digitala systemstöd, i form av en indexerad och kategoriserad innehållsbank. Den ska underlätta för såväl Visit Sweden som alla destinationer och regioner att arbeta strukturerat med innehåll.
 • Tar ansvar i leverantörsupphandlingar och leverantörsrelationer.
 • Ansvarar för prioritering i backlogg av de beställningar som görs från våra leverantörer.
 • Ansvarar för rådgivning internt kring hur, på vilket sätt, innehållet ska produceras (in-house, byrå, samskapande med partners, kurerat, osv).
 • Leder själv produktioner, vid behov.
 • Säkerställer att vi har uppdaterade policies och avtal avseende innehåll, och att riktlinjer och regler som rör innehåll efterlevs i organisationen.
 • Leder arbetet med att effektivisera Content Management i bolaget – processerna för produktion och förvaltning av innehåll.

Dina kvalifikationer:

 • erfarenhet av målgruppsanpassad marknadskommunikation på både strategisk och operativ nivå samt för olika typer av kanaler och format
 • erfarenhet av produktionsledning i text/rörligt/bild och projektledning
 • är van att arbeta i team med såväl kunder/partners som kollegor
 • kan säkerställa hög nivå och bedöma kvalitet av både redaktionellt och kommersiellt innehåll, samt har förmågan att kunna bidra till att höja kompetensen inom organisationen kring vad som är bra innehåll
 • har en god, uppdaterad kunskap om upphovsrätt, framför allt inom digital kommunikation
 • har erfarenhet av arbete i en beställarroll
 • är van vid att arbeta med olika digitala system för att strukturera innehåll
 • är lösningsorienterad, prestigelös och tydlig som person

Det är meriterande om du har arbetat med internationell kommunikation/marknadsföring och därmed förstår värdet av marknadsanpassning, och/eller har arbetat med turistisk kommunikation eller destinationsmarknadsföring.

Så här ansöker du
Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Sänd oss ett mail med ditt CV och beskriv dig själv, din kompetens och varför du är rätt för just oss och den här tjänsten senast den 31 mars. Ansökan ska vara på svenska och skickas till jobb@visitsweden.com Ange ”Content Manager” i ämnesraden. Vänligen notera att intervjuer kommer att ske löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Önskar du mer information om tjänsten, kan du kontakta Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på telefon 073-1524650.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.