Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Digital Affärsutvecklare

Visit Sweden söker nu en Digital Affärsutvecklare med placering på huvudkontoret i Stockholm, Sverige. Tjänsten är en visstidsanställning på ca 1 år med möjlighet till förlängning. Ansökningstiden är förlängd.

Visit Sweden är ett bolag med kreativa Sverigeälskande kommunikatörer över hela världen. Vi vill att fler ska få uppleva vårt fantastiska land och vi berättar om svenska upplevelser och svensk livsstil för nyfikna och resglada människor. Det är vi som har det officiella uppdraget att marknadsföra Sverige som destination utomlands. Från jordens alla hörn reser människor hit för att upptäcka vår natur, våra städer och vår kultur. Utländska turister gillar det öppna, innovativa och gästvänliga, det genuina, svenskarnas omtanke om sin omgivning. I samarbete med besöksnäringen tar vi Sverige närmare världen. Tillsammans skapar vi ännu större lust för Sverige.

Hos oss får du arbeta i en dynamisk, internationell och varierande miljö med delaktighet i många samarbeten och vi vill att du delar vår värderingsgrund som är nytänkande, omtänksam, professionell och lekfull. Med din nyfikenenhet och engagemang fortsätter du tillsammans med dina kollegor att utveckla bolaget.

Inom affärsområdet Business Development söker vi just nu en Digital Affärsutvecklare till vårt projekt ”Svenska naturupplevelser på digital export” med placering på huvudkontoret i Gamla Stan i Stockholm.


Ditt uppdrag

Rollen som Digital Affärsutvecklare är en blandning av strategiska och operativa funktioner mot olika intressenter i värdekedjan av aktörer Visit Sweden interagerar med. Aktörerna omfattar tex researrangörer, distributionsplattformar, marknadsplattformar, teknologileverantörer, transportörer samt våra partners och kunder i Sverige.

Som Digital Affärsutvecklare vill vi att du hjälper till med att utveckla existerande samarbeten och ta fram strategier och processer mot digitala aktörer och lösningar med syfte att öka den digitala tillgängligheten och distributionen av alla produkter inom svensk besöksnäring.

För att lyckas i rollen som Digital Affärsutvecklare bör du:

 • Ha förståelse för och erfarenhet av digitala affärsmodeller och processer
 • Ha insikt i hur den svenska besöksnäringen fungerar och digitaliseringens effekter på den.
 • Kunna hjälpa med identifiering och prioritering av initiativ inom olika affärs- och teknologiområden
 • Kunna utveckla och implementera applikationsområden av olika teknologier
 • Kunna utveckla samarbeten med nyckelspelare inom berörda affärsområden
 • Identifiera och definiera affärsprocesser hos kunder och leverantörer som har utvecklingspotential

Din Bakgrund

 • Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande annan utbildning
 • Dokumenterad erfarenhet och kunskap inom Revenue management
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av digital marknadsföring och distribution inom handel eller upplevelseindustrin.
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av projekt- och processledning med specifikt fokus på analys, kommunikation och kunskapsspridning.
 • Vana av budgetering, budgetansvar och ekonomisk styrning och uppföljning
 • Erfarenhet och specifika kunskaper av de senaste distributionstrenderna och utvecklingen inom konsumentplattformer i reseindustrin och dess teknologikomponenter.
 • God kommunikativ förmåga på engelska och svenska i tal och skrift

Som person är du affärsdriven och självgående, samtidigt som förankring och samarbete är en självklarhet.

Så här ansöker du

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Sänd oss ett mail med ditt CV och beskriv dig själv, din kompetens och varför du är rätt för just oss och den här tjänsten senast den 24 september. Ansökan ska vara på svenska och skickas till jobb@visitsweden.com. Ange ”Digital Affärsutvecklare” i ämnesraden. Vänligen notera att intervjuer kommer att ske löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Önskar du mer information om tjänsten, kan du kontakta Patric Lindström, Chief Business Development Officer, på telefonnummer: +45 27 11 13 75

Visit Sweden är ett kommunikationsföretag som marknadsför Sverige som resmål och varumärke, så att fler turister från utlandet kan bidra till fler jobb och större intäkter till staten och besöksnäringen. Utländska turister spenderar årligen 134 miljarder kronor i Sverige och 176 000 personer är sysselsatta i besöksnäringens företag*. Visit Sweden riktar marknadsföringen till Sverigeintresserade människor i utlandet och finns på plats i 9 länder. Bolaget ägs till lika delar av svenska staten genom Näringsdepartementet och svensk besöksnäring via Svensk Turism AB. (*Källa: Tillväxtverket, siffrorna avser 2017.).

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.