Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Head of PR & Influencers

Visit Sweden söker nu en Head of PR & Influencers med placering på huvudkontoret i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 1 februari 2020, eller snarast möjligt.

Visit Sweden är Sveriges marknadsföringsbolag som marknadsför Sverige som resmål, svenska destinationer och upplevelser med målet att öka människors lust att resa hit. Visit Sweden riktar sin marknadsföring mot målgruppen ”Den globala resenären”, en resvan målgrupp med nyfikenhet på nya resmål och nya upplevelser. För att möta den ökade globaliseringen och digitaliseringen samt möta målgruppens förändrade beteende är bearbetningen av media och influencers oerhört viktig för att bygga Sverige som resmål på ett trovärdigt sätt. Vi söker nu en Head of PR & Influencers med digitalt mindset som kan axla denna roll.

Övergripande beskrivning

I rollen som Head of PR & Influencers ansvarar du för strategi och implementering av det Visit Sweden gör i bearbetning av media, där mediehus, journalister och influencers är tillgången för att lyckas. I rollen agerar du som teamledare för PR Managers som är verksamma på våra utlandsmarknader (Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Kina). Du har det övergripande ansvaret för PR-kompetensområdet i organisationen. Du leder, inspirerar och arbetar i nära samarbete med alla lokala PR Managers.

Vad kommer du att ansvara för och arbeta med?

 • Du ansvarar för att utveckla och implementera PR-strategi för att knyta till oss relevanta målmedier, journalister, innehållsskapare och spridare av innehåll om Sverige som resmål för att nå ut till prioriterade målgrupper på våra prioriterade marknader.
 • Leder och planerar medie-, press- och influencersamarbeten tillsammans med lokala PR Managers i respektive land i samverkan med svenska regioner och städer.
 • Vara väl insatt i Visit Swedens kommunikationsstrategi och drivkrafter hos målgruppen.
 • Utvecklar och paketerar vårt arbete med PR och influencers så att det blir attraktivt för samarbetspartners att använda sig av våra tjänster.
 • En del av jobbet är att utveckla mätmetoder, systemstöd, policies och riktlinjer samt utbilda medarbetare och ibland även kunder (kring exempelvis influencer marketing plattform, digitalt pressrum, system för effektmätning med mera).
 • Du ansvarar för mål och uppföljning och sammanställer månads-, kvartals- och årsrapporter och vid behov även kundspecifika analyser.
 • Du förväntas vara del av globala kommunikationsinitiativ och marknadsföringsinsatser där du leder planering och uttag med länder avseende aktivering hos journalister och influencers.
 • Du ansvarar för krishantering och kriskommunikation på våra utlandsmarknader.

Vilka förmågor behöver du ha?

Du har goda ledaregenskaper och erfarenhet av att arbeta med PR utomlands. Du har en relevant universitetsutbildning tillsammans med en flerårig dokumenterad erfarenhet och arbetar med PR och medierelationer i en internationell organisation/miljö. Du har hög kunskap om det globala medielandskapet - från journalister, influencers/innehållsskapare och distributörer. Och naturligtvis har du också stora digitala färdigheter och många års erfarenhet av att arbeta med sociala medier/influencers.

 • Dokumenterad erfarenhet av att leda team (gärna i matrisorganisation) och är en stark kommunikatör och inspiratör.
 • Du sätter tydliga mål som du följer upp och levererar på.
 • Hög kunskap om det globala medielandskapet utifrån journalister och influencers.
 • Van att skapa strategier för PR och influencer marketing och säkerställa exekvering.
 • Hög digital kompetens och många års erfarenhet att arbeta i sociala medier men även av influencers.
 • Väl bevandrad i relevant kommunikationsjuridik.
 • Du har erfarenhet av och kan verktyg för PR och influencers för informationsdistribution.
 • En duktig köpare och kravställare av leverantörer och deras system.
 • Du är en god skribent på såväl svenska som engelska som fångar intresse och tydligt kan framföra budskap.

Så här ansöker du

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Sänd oss ett mail med ditt CV och beskriv dig själv, din kompetens och varför du är rätt för just oss och den här tjänsten senast den 15 december. Ansökan ska vara på svenska och skickas till jobb@visitsweden.com. Ange ”Head of PR & Influencers” i ämnesraden.

Önskar du mer information om tjänsten, kan du kontakta Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på telefon 073-152 46 50.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.