Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Innehållskoordinator

Inom affärsområde Traveller Experience söker vi nu en Innehållskoordinator med placering på vårt kontor i Stockholm, Sverige. Tjänsten är en avtalad visstidsanställning om 11 månader med önskad start den 1 september 2019.

Visit Sweden är ett bolag med kreativa Sverigeälskande kommunikatörer över hela världen. Vi vill att fler ska få uppleva vårt fantastiska land. Vi berättar om svenska upplevelser och svensk livsstil för nyfikna och resglada människor. Det är vi som har det officiella uppdraget att marknadsföra Sverige som destination utomlands. Från jordens alla hörn reser människor hit för att upptäcka vår natur, våra städer och vår kultur. I samarbete med besöksnäringen tar vi Sverige närmare världen. Tillsammans skapar vi ännu större lust för Sverige.

Hos oss får du arbeta i en dynamisk, internationell och varierande miljö med delaktighet i många samarbeten och vi vill att du delar vår värdegrund som är nytänkande, affärsmässig, omtänksam, professionell och lekfull. Med din nyfikenhet och ditt engagemang fortsätter du tillsammans med dina kollegor att utveckla bolaget och intresset för Sverige.

Ditt uppdrag

Som innehållskoordinator, med inriktning mot bild- och filmhantering, arbetar du aktivt med framtagning och förvaltning av innehåll, främst bild och rörligt material, såväl internt som externt.

Rollen rapporterar till redaktionschef för Webb & Sociala medier samt ingår i Webb- och Sociala Medieteamet inom Visit Swedens Traveller Experience-avdelning.

Vad kommer du att arbeta med och ansvara för?

I rollen som innehållskoordinator kommer du arbeta med bild- och filmhantering, hantering av innehållssystem, innehållsproduktion i nära samarbete med Content Manager, samskapande av innehåll med partners (digital samverkan) samt löpande ta fram bilder, illustrationer eller infografik på förfrågan. Du ska förmedla kunskap inom bildspråk, komposition och teknik samt vara delaktig i planering och koordinering av mindre produktioner. Du ansvarar för kontakter med leverantörer samt avtalsprocesser och förvaltning av innehållstillgångar utifrån kunskap om upphovsrätt samt säkerställa att innehållet linjerar med Visit Swedens policy.

En stor del av arbetet sker i team, i samarbete med egen avdelning och andra avdelningar, såväl med kollegor i Sverige som på Visit Swedens utlandsmarknader.

Vilka förmågor behöver du ha?

En viktig utgångspunkt för denna roll är att man tycker om mixen av administration, koordinering och den kreativa processen. Övriga kvalifikationer för rollen är:

  • Utbildning i medieproduktion eller motsvarande erfarenhet
  • 1-2 års erfarenhet av att arbeta med innehåll, med betoning på bild och rörligt
  • Kunskaper i relevant programvara: Adobe Creative Suite (Premiere Pro, InDesign, Photoshop, Illustrator, etc) samt Adobe After Effects
  • Kunskaper i format för bild och rörligt (webb, social media)
  • Kunskap om upphovsrätt och avtalsprocesser för bild och rörligt material
  • Erfarenhet av eller intresse för innehållsutvärdering och utveckling
  • Strukturerat arbetssätt och stor noggrannhet
  • Språk: svenska och engelska, flytande i tal och skrift

Är du nyfiken på den här tjänsten? Så här ansöker du:

Maila din ansökan i form av personligt brev samt cv senast den 15 juli. Maila den till jobb@visitsweden.com. Intervjuer startar fr.o.m. den 12 augusti.

Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer

jennie.skogsborn.missuna@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.