Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Marketing Manager "Inbjudande livsmiljö"

Visit Sweden söker en Marketing Manager med placering på huvudkontoret i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i september 2018, eller snarast möjligt.

Sverige har inte de högsta bergen, de djupaste ravinerna eller en natur som är exklusiv för de mest naturerfarna. Sverige bjuder istället upplevelser i inbjudande livsmiljö som välkomnar via allemansrätt, vårt rika utbud av god mat gjord på fina råvaror och en natur som är tillgänglig för alla. Omgivningarna och kulturen inspirerar människor till ett liv i balans, mellan utveckling och avkoppling - och bort från stress och vardagens rutiner. Vi söker nu en vass projektledare som också kan vara med och forma en ny roll i vårt bolag, Marketing Manager med inriktning på Inbjudande Livsmiljö.

Ditt uppdrag
Som Marketing Manager på Visit Sweden kommer din uppgift att vara att skapa internationella gångbara marknadsföringslösningar och kommunikation tillsammans med andra kollegor inom olika kommunikationsdiscipliner på Visit Sweden i Sverige och våra kontor utomlands. Syftet med kommunikationen är att internationellt stärka Sveriges position som en attraktiv destination. Kommunikationen ska engagera målgruppen och öka deras vilja att komma till Sverige.

Du blir en del av Traveller Experience-avdelningen där du kommer utveckla och leda arbetet mot vald plattforms mål. Du ansvarar för att kommunikationsresurser och medel används optimalt, samt håller i den övergripande planeringen av aktiviteter i bolaget som tar utgångspunkt ur plattformen. Du samverkar med programägare inom Brand & Strategic Marketing och samråder med denne om övergripande program och kommunikationsstrategi. Du kommer att rapportera in till Chief Experience Officer. Rollen innebär även samverkan med medfinansierande partners, utbildning externt och externt, samt att själv leda specifika delprojekt och eller partnersamarbeten.

Ansvarsområden

 • Utifrån Kommunikationsstrategi utveckla och planera marknadsföringsaktiviteter tillsammans med TX och andra funktioner i kommunikationsplattformen. Utgå från målgruppsinsikter och skapa kreativa lösningar.
 • Projektleda specifika delprojekt och eller partnersamarbeten.
 • Upprättande av KPIer för kommunikation och uppföljning av dessa.
 • Övergripande ansvar för kommunikationsbudget och uppföljningsansvar, delegera till flera arbetsteam och följa upp delbudgetar.
 • Planera och leda kreativa arbetet och leverans av byrå, vid behov.
 • Leda övergripande planering med marknader och funktionsansvariga för PR, Web & SoMe, för att kunna genomföra både produktion och aktivering, samt säkerställande av optimering. Kontinuerligt utvärdera tillsammans med arbetsgrupp/er.
 • Vid behov planera arbetet med egen arbetsgrupp samt samverkan med regioner och besöksnäringsgrupp för förankring av projekt i regionerna.

Kvalifikationer

 • Utbildning inom marknadsföring/kommunikation
 • 8-10 års erfarenhet av att leda och genomföra marknadskommunikation från marknadsavdelning eller byrå, både digital och analog
 • Vana av att leda utveckling av marknadsföringsaktiviteter oavsett kommunikationsdisciplin utifrån mål du själv definierar och förankrar
 • 8 års erfarenhet i Projektledning och styrning
 • Förmåga att ta strategier och omsätta till operativ kommunikation
 • Stark kommunikatör och organisatör väl bevandrad i senaste kommunikationstrenderna och utvecklingen inom digitala och sociala medier
 • Van att hantera många stakeholders och bredare arbetsgrupp för implementering och exekvering av aktiviteter.
 • Vana av budgetering, budgetansvar och ekonomisk styrning och uppföljning
 • God kommunikativ förmåga på engelska och svenska i tal och skrift

Så här ansöker du

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Sänd oss ett mejl med ditt CV och beskriv dig själv, din kompetens och varför du är rätt för just oss och den här tjänsten senast den 15 juli. Ansökan ska vara på svenska och skickas till jobb@visitsweden.com. Ange ”Marketing Manager” i ämnesraden. Vänligen notera att intervjuer kommer att ske löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Önskar du mer information om tjänsten, kan du kontakta Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på telefon 073-1524650.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår personuppgiftspolicy.