Senior Brand Manager

Visit Sweden söker en Senior Brand Manager till huvudkontoret i Stockholm. Uppgiften är att driva och genomföra strategiska marknadsföringsprojekt för att utveckla bolaget och intresset för Sverige.

Visit Sweden är ett bolag med kreativa Sverigeälskande kommunikatörer över hela världen. Vi vill att fler ska få uppleva vårt fantastiska land och vi berättar om svenska upplevelser och svensk livsstil för nyfikna och resglada människor. Det är vi som har det officiella uppdraget att marknadsföra Sverige som destination utomlands. Från jordens alla hörn reser människor hit för att upptäcka vår natur, våra städer och vår kultur. Utländska turister gillar det öppna, innovativa och gästvänliga, det genuina, svenskarnas omtanke om sin omgivning. I samarbete med besöksnäringen tar vi Sverige närmare världen. Tillsammans skapar vi ännu större lust för Sverige.

Hos oss får du arbeta i en dynamisk, internationell och varierande miljö med delaktighet i många samarbeten och vi vill att du delar vår värderingsgrund som är nytänkande, omtänksam och professionell. Med din nyfikenhet och engagemang fortsätter du tillsammans med dina kollegor att utveckla bolaget och intresset för Sverige.

Inom affärsområde Brand & Strategic Marketing söker vi nu en Senior Brand Manager med placering på vårt kontor i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Ditt uppdrag

Som Senior Brand Manager driver du strategiska marknadsföringsprojekt, är en kraft i utvecklingen av varumärket Sverige, utvecklar Brand Partnerships, ansvarar för vår visuella identitet och har kontakter med nyckelpartners inom våra program. Befattningen jobbar i tät dialog med vår analysavdelning, med kommunikationsavdelningen Traveller Experience, med projektledare inom programmen samt med Chief Brand & Strategic Marketing Officer för att säkra gemensamma strategier.

Vad kommer du att ansvara för och arbeta med?

Ditt ansvar som Senior Brand Manager är att driva och genomföra strategiska marknadsföringsprojekt. På uppdrag av Chief Brand & Strategic Marketing Officer utvecklar du Visit Swedens varumärkesarbete, Nation Branding och Brand Partnerships. Du kommer arbeta med förvaltning och utveckling av Visit Swedens varumärkes- och kommunikationsstrategi för resmålet och landet Sverige. I rollen ansvarar du även för Visit Swedens gemensamma kommunikationsplattformar och Visit Swedens visuella identitet i resmålskommunikation. Rollen innebär såväl att arbeta operativt med bilder, kommunikativa riktlinjer och tonalitet som att arbeta strategiskt kring varumärke och kommunikation.

Vilka förmågor behöver du ha?

För att trivas och vara framgångsrik i den här rollen tror vi att du är en person som har gedigen erfarenhet från att jobba med varumärken och kommunikation på operativ och strategisk nivå, gärna internationellt. Du är drivande, självgående och har förmåga att paketera insikter till strategier. Du är en ledare och även om rollen inte innebär formellt ledarskap så är det bra om du agerat/arbetat som ledare i dina tidigare befattningar.

Vilka formella krav har vi?

  • Akademisk utbildning inom marknadsföring/kommunikation eller motsvarande
  • 10 års erfarenhet inom marknadsföring/kommunikation och projektledning, gärna internationellt.
  • Erfarenhet av att strategiskt leda och driva såväl svenska som internationella varumärken och med framgång drivit liknande uppdrag.
  • Erfarenhet av att samverka med många kontaktytor, du har ett diplomatiskt förhållningssätt med ett utpräglat intresse för att nätverka.
  • Mycket hög analytisk och strategisk förmåga och vana att arbeta insiktsdrivet.
  • Förmågan att se affären, älskar siffor och är driven av mål.
  • Projektledarerfarenhet.
  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Så här ansöker du

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Sänd oss ett mejl med ditt CV och beskriv dig själv, din kompetens och varför du är rätt för just oss och den här tjänsten senast den 20 september 2018. Ansökan ska vara på svenska och skickas till jobb@visitsweden.com. Ange ”Senior Brand Manager” i ämnesraden.

Önskar du mer information om tjänsten, kan du kontakta Michael Persson Gripkow, Chief Brand & Strategic Marketing Officer, på 08-789 10 00 eller mpg@visitsweden.com.

Visit Sweden är ett kommunikationsföretag som marknadsför Sverige som resmål och varumärke, så att fler turister från utlandet kan bidra till fler jobb och större intäkter till staten och besöksnäringen. Utländska turister spenderar årligen 134 miljarder kronor i Sverige och 176 000 personer är sysselsatta i besöksnäringens företag*. Visit Sweden riktar marknadsföringen till Sverigeintresserade människor i utlandet och finns på plats i 9 länder. Bolaget ägs till lika delar av svenska staten genom Näringsdepartementet och svensk besöksnäring via Svensk Turism AB. (*Källa: Tillväxtverket, siffrorna avser 2017.)

Michael Persson Gripkow, Chief Brand and Strategic Marketing Officer

michael.persson.gripkow@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår personuppgiftspolicy.