Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Web Site Editor

Visit Sweden söker nu en Web Site Editor med placering på huvudkontoret i Stockholm. Tjänsten är en visstidsanställning på 12 månader, alternativt frilansuppdrag med start i februari 2019, eller snarast möjligt.

Sverige har inte de högsta bergen, de djupaste ravinerna eller en natur som är exklusiv för de mest naturerfarna. Sverige bjuder istället upplevelser i inbjudande livsmiljö som välkomnar via Allemansrätt, vårt rika utbud av god mat gjord på fina råvaror och en natur som är tillgänglig för alla. Omgivningarna och kulturen inspirerar människor till ett liv i balans, mellan utveckling och avkoppling - och bort från stress och vardagens rutiner. Vi söker nu en vass webbredaktör till Traveller Experience-avdelningen.

Ditt uppdrag

I rollen som webbredaktör ansvarar du för användarupplevelsen i vår engelska kanal, www.visitsweden.com. Du rapporterar till den digitala redaktionsansvarige och jobbar nära andra medarbetare inom teamet och avdelningen. Vid behov kan du behöva bistå i arbetet med Visit Swedens engelska sociala medie-kanaler.

I rollen ingår att säkra att vi driver relevant trafik till visitsweden.com. Du ansvarar för att förstå och vara insatt i användarbeteendet samt utveckla innehåll som kan förbättra användarupplevelsen. Du stödjer redaktionsansvarige i planeringsarbetet av innehållshanteringen för samtliga webbsajter och övergripande informationsstruktur i hela webbplattformen.

Ansvarsområden

 • Vara väl insatt i drivkrafter hos målgruppen, samt i användarflöden på sajten och användarbehov.
 • Du arbetar som redaktör för visitsweden.com vilket innebär skapa, publicera och optimera innehåll och följa upp effekter.
 • Du ansvarar för att driva trafik och leder sökordsmarknadsföring och trafikoptimering för visitsweden.com. Du säkerställer att vi har sökordsoptimerat innehåll utifrån relevans hos användaren och genomför regelbundna sökordsanalyser. Du ansvarar för att innehållet är SEO-optimerat för visitsweden.com utifrån uppsatta mål.
 • Du är van användare av och väl insatt i Google Analytics och dess funktioner och kan ta fram nödvändiga analyser, samt sammanställer resultat och delar med dig av insikter till redaktionen.
 • Deltar i att sätta mål för sajten.
 • Bistår digitala redaktionsansvarige i planering av innehållshantering i webplattformarna och leder utvalda projekt inom redaktionen såsom gemensam innehållsstruktur, SEO-optimeringsprojekt, innehållsutvecklingsprojekt, insikter om användarbeteende, med mera.
 • Säkerställer implementering av mätning på visitsweden.com utifrån guidelines.
 • Du deltar i kravarbetet för utveckling av våra webbsajter som leds av Digital Development Manager.
 • Du ansvarar för innehållsstrukturen för våra webbsajter där visitsweden.com är master.
 • Du bistår i att ta fram tonalitet och guidelines för våra webbsajter, där visitsweden.com är master.
 • Du deltar i user acceptance testing.
 • Du är super user i vårt CMS, Wagtail.

Viktiga egenskaper för tjänsten

Vi ser att du är kreativ och har starkt intresse för berättelser med förmåga att planera och leda innehållsarbete - allt ifrån produktion, publicering och optimering. Du drivs av upplevelsen hos användaren och är expert i användarflöden och digitala marknadsföringskanalser. Du har lätt för att samarbeta med andra och känner lätt igen dig i våra värdeord affärsmässig, professionell, nyskapande, omtänksam och lekfull.

Formella krav

 • Relevant utbildning, gärna digital marknadsföring. 3-5 års arbetslivserfarenhet i liknande roll, du är en senior webbredaktör.
 • Professionell i engelska i tal och skrift.
 • SEO-expert och van att jobba dagligdags med SEM-byrå.
 • Stark analytisk förmåga
 • Kreativ och starkt intresse för berättelser med förmåga att planera och leda innehållsarbete. Alltifrån produktion, publicering och optimering.
 • Systemkunskap såsom CMS, Google Analytics, Google Adwords, osv.

Så här ansöker du

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning och välkomnar därför alla sökande.

Sänd oss ett mail med ditt CV och beskriv dig själv, din kompetens och varför du är rätt för just oss och den här tjänsten senast den 28 januari. Ansökan ska vara på svenska och skickas till jobb@visitsweden.com. Ange ”Web Site Editor” i ämnesraden. Vänligen notera att intervjuer kommer att ske löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Önskar du mer information om tjänsten, kan du kontakta Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer, på telefon 073-15 24 650.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.