Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se

Så här jobbar vi

Visit Sweden vill vara bryggan mellan alla fantastiska upplevelser i Sverige och utländska resenärer som söker resmål för nästa semester. Vi är specialister på kommunikation och lägger vårt fokus på en utvald målgrupp, Den globala resenären.

På uppdrag av besöksnäringen och staten är Visit Sweden kommunikationsbolaget för Sverige. Vi skapar uppmärksamhet för Sverige i många länder, och fokuserar extra på nio utlandsmarknader. Genom att finnas på plats i Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, USA, Kina och Indien har vi koll på vad som går hem och var Sverige ska synas för att nå fram till resenärerna där.

Vi skapar marknadsföring till en utvald målgrupp av resenärer, det är vår leverans till våra partners i och utanför besöksnäringen. Varje insats att skapa synlighet för Sverige och våra partners upplevelser och produkter är en del i ett långsiktigt fokus att stärka bilden av Sverige som destination. Det tjänar hela Sverige på.

Det handlar om Sverigeinspiration och tips på upplevelser i sociala medier, i researrangörers program till sina kunder, på vår officiella sajt, i influencers flöden, i artiklar i rese- och livsstilsmagasin, bland annat. Ofta förpackat i en kampanj eller en speciell satsning för att nå fram i flera kanaler samtidigt. Läs exempel från Visit Swedens marknadsföring av Sverige.

Bakom marknadsföringen som vi gör tillsammans med besöksnäringen och partners från andra branscher har vi utvecklat kommunikationsstrategier för att hitta och stärka Sveriges position. De hjälper oss och våra partners att vara konsekventa i våra budskap och särskilja Sverige från konkurrenterna. Bland annat har vi tagit fram ett varumärkeslöfte för Sverige till resenärerna.

Vi är en officiell och neutral avsändare för Sverige och jobbar långsiktigt, både med att inspirera om Sverige som resmål, lyfta fram konkreta upplevelser för utländska resenärer att boka och med att stärka bilden av Sverige.

Utmärkelser 2019

The Edible Country - Epica Awards 2019: brons i kategorin Transport & Tourism
Visit Swedens Danmarkskontor - Bästa utländska turistmarknadsföring i Danmark, Danish Travel Awards 2019
The Edible Country - Deutscher Preis für Online Kommunikation: brons i kategorin Touristik & Entertainment

Utmärkelser 2018

The 72 Hour Cabin – Strategy Awards: vinnare i kategorin Internationellt
The 72 Hour Cabin – In2 SABRE Awards: vinnare i kategorin Digital/print consumer media
Sweden on Airbnb – Guldägget: silver i kategori Digitalt
Sweden on Airbnb – Guldägget: silver i kategori PR
The 72 Hour Cabin - Spinn: silver i kategori Årets innovationskampanj
The 72 Hour Cabin - European Excellence Awards: guld i kategorin Travel & Tourism

Utmärkelser 2017

Sweden on Airbnb – Eurobest: Grand Prix för Excellence in Media Execution
Sweden on Airbnb – London International Awards: Guld i kategorin Digital/Travel
Sweden on Airbnb – London International Awards: Silver i kategorin Digital/Innovative Use of Digital
Sweden on Airbnb – 100Wattaren: 75Watt (silver) i kategorin Internationellt
Sweden on Airbnb – Epica Awards: Brons i kategorin Online Campaigns
Designprogrammet – MarC Awards: vinnare i kategorin Årets undersökningsprojekt

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.