Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se

En tydlig Sverigebild ger större avtryck

Bakom Visit Swedens marknadsföring ligger noga uttänkta strategier som stärker Sveriges varumärke och utgår från utbudet av turistupplevelser över hela landet.

Visit Sweden vill väcka omvärldens lust till Sverige. Det är vår vision.

Resmålet Sverige är en del av Sverige som land. Därför tar Visit Sweden avstamp i plattformen för varumärket Sverige när vi utvecklar strategier för kommunikationen om resmålet. Sveriges varumärkesplattform har utvecklats av Visit Sweden, Svenska institutet och andra Sverigefrämjare inom Nämnden för Sverigefrämjande i Utlandet.

För resmålet Sverige har Visit Sweden utvecklat en varumärkesplattform som ska stärka Sveriges position som ett progressivt resmål. Positionen ska nås genom att lyfta fram budskap inom tre områden, där Sverige står ut och har mycket att erbjuda resenären. Vi kallar budskapsområdena för "Progressiv samtidskultur", "Inbjudande livsmiljö" och "Bubblande idyll". Marknadsföringen riktas mot en utvald målgrupp som är nyfiken, aktiv och vill ta del av Sveriges livsstil och kultur. Vi vill nå dem i fasen då de drömmer och planerar sin resa, så att fler går vidare till mer detaljerad planering och bokning av Sverige.

Visit Sweden har formulerat vad resenären kan vänta sig att få uppleva i Sverige i ett varumärkeslöfte, Welcome to something else.

Med de långsiktiga strategierna för marknadsföringen på plats tar det taktiska arbetet vid hur vi når så många potentiella resenärer som möjligt. Vi har en strategi för kanalval, hur vi får andra trovärdiga röster att tala för Sverige och en strategi för närvaro i sociala medier, till exempel.

Med allt detta som grund kan vi utveckla kreativa koncept för marknadsföringskampanjer och andra satsningar. När kommunikationen har nått turisterna följer Visit Sweden upp effekten genom att mäta om budskapen förstås av målgruppen, hur mycket budskapen delas, kommenteras och diskuteras, hur många vi nådde och om vår marknadsföring lett till ökat intresse för Sverige.

Vi deltar också i arbetet att stärka landet Sveriges varumärke, tillsammans med andra Sverigefrämjande organisationer, till exempel Svenska institutet och Utrikesdepartementet.
Läs mer om det nationella arbetet med varumärket Sverige.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.