Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

En målgrupp med stor potential

Visit Sweden har ringat in en resvan målgrupp med stor potential att välja Sverige som resmål. Vi följer deras resmönster och hur de ser på Sverige för att lära känna dem och nå dem bättre. På så sätt bidrar vi också till utveckling av upplevelser i Sverige som målgruppen vill ha.

Visit Sweden har valt en målgrupp som vi kallar Den globala resenären, som vi riktar all marknadsföring till. Målgruppen består av resvana människor med en nyfikenhet på nya resmål och nya upplevelser. De utlandsmarknader som Visit Sweden fokuserar på har en stor andel av människor inom just denna målgrupp. Genom regelbundna målgruppsanalyser får Visit Sweden mer kunskap om olika drivkrafter för att resa till Sverige.

Den globala resenärens starkaste drivkrafter för att resa till Sverige på semester är att

  • koppla av och slippa rutiner
  • uppleva nya städer och platser
  • ha roligt och uppleva nya saker tillsammans.

De vill också lära sig något nytt om landet de besöker, uppleva svensk kultur och livsstil, naturen samt njuta av god mat och dryck. En rundresa i Sverige är något som de tycker låter lockande, speciellt för att se flera sidor av Sverige och uppleva det genuina och oförställda.

Att segmentera målgruppen gör marknadsföringen spetsigare

Den globala resenären är en målgrupp med stor potential att besöka Sverige på semestern. Med sina 67 miljoner är det fortfarande en bred och diversifierad grupp människor. Här finns allt från de som ständigt vill vara aktiva på sin semester, till de som helst bussas runt med lite lätt guidning utan att behöva röra på sig så mycket. Här finns shoppare och naturälskare, de som vill lära sig mycket om kultur och historia, och även de som mest vill äta gott och umgås med familjen. Det blir ofta svårt och kostsamt att hitta budskap och erbjudanden som passar alla dessa inriktningar samtidigt och risken är att budskapet och bilden av Sverige som resmål blir otydlig.

Olika skäl att besöka Sverige

För att ta reda på mer om vilka upplevelser i Sverige som är viktigast för målgruppen, har Visit Sweden identifierat tre olika drivkraftsegment inom Den globala resenären. Genom att rikta budskapet till en av dessa tre blir det lättare att se just deras behov och att hitta erbjudanden och produkter som ger individen den semester hen vill ha.

Nyfikna upptäckare

Nyfikna upptäckare är en grupp resenärer som är mycket intresserade av att lära känna Sverige på ett djupare plan. De vill lära sig om vår kultur och livsstil, smaka svensk mat och dryck samt uppleva svenska traditioner.

Aktiva naturälskare

Aktiva naturälskare vill uppleva den svenska naturen och njuta av lugnet och stillheten. De vill vara fysiskt aktiva, älskar att vara utomhus, vill känna frihet och slippa rutiner.

Vardagssmitande livsnjutare

Vardagssmitande livsnjutare vill framför allt koppla av, slippa rutiner och känna sig fria på sin Sverigesemester. De njuter gärna av god mat och dryck under semestern. Gemenskapen är viktig, liksom att ha roligt och att uppleva nya saker tillsammans med dem man reser med.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.