Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Visit Sweden har världen som arbetsfält

Visit Sweden arbetar för att få människor i hela världen att få upp ögonen för Sverige. Från nio länder i världen och från kontoret i Stockholm jobbar vi över gränserna för att fånga upp resenärer som drömmer om Sverige.

Dagens resenärer hämtar inspiration från rese- och livsstilsmagasin och researrangörer, från globala resetjänster och stora internationella medier, från vänners sociala medieflöden och inlägg från influencers man följer. Det tillhör gårdagen att söka information inför resan på bara det egna språket.

Visit Sweden jobbar för att få synlighet för Sverige i globala kanaler och finns samtidigt på plats i nio länder för att lyfta fram Sverige och svenska upplevelser. Genom att ha koll på den lokala kulturen, vilka kanaler som är bäst för att nå målgruppen och vilka budskap som fungerar ger vi Sverige bättre möjligheter att synas. Genom samarbete med transportörer, researrangörer eller andra aktörer inom turism och i andra branscher ser vi till att Sverige syns även i andra länder.

Det handlar om att skapa så mycket uppmärksamhet som möjligt för Sverige och att låta resmålet Sverige dyka upp där resenärerna drömmer om olika resmål och planerar sin semester. Visit Sweden gör det genom bland annat sociala medier, PR, digitala kampanjer, events och samarbeten med researrangörer och resetjänster.

Stor potential i utlandet

Det internationella resandet ökar stadigt trots påverkan av det ekonomiska och politiska läget i världen. Visit Swedens bidrag till ökad tillväxt är att få fler turister att välja Sverige och stanna längre när de är här.

Enligt FNs organ för turismfrågor, UNWTO, har antalet internationella turistankomster till olika delar av världen mer än fördubblats de senaste 20 åren. Under 2017 gjordes 1,3 miljarder resor, vilket är en ökning med 6,8 procent från föregående år. Drygt hälften av resorna räknat i antal ankomster, eller 670 miljoner resor, gick till Europa. 2017 är det åttonde året i rad med global tillväxt för resor och UNWTOs prognoser pekar på fortsatt snabb tillväxt.

I målgruppen som Visit Sweden vänder sig till finns miljontals människor som är nyfikna på att resa till Sverige.

Framtidens tillväxt kommer från Asien

Tillväxtmarknader i Asien förväntas skapa ökat tryck inom internationellt resande. Enligt World Tourism Barometer (UNWTO) är det kineser som sedan 2012 konsumerar mest under sina resor. Utvecklingen på tillväxtmarknader runt om i världen förväntas skapa nya resemönster, nya innovationer och nya destinationer för resande. För Sveriges del innebär denna utveckling stora möjligheter.

Visit Swedens marknadsföring på utvalda marknader

Delta i marknadsföringen av Sverige! Visit Sweden erbjuder organisationerna och företagen i besöksnäringen att marknadsföra Sverige, sina destinationer och sina upplevelser tillsammans med oss. Vi gör kampanjer och andra marknadsföringsaktiviteter riktad både direkt till resenärerna och till researrangörer som har många kunder med intresse för Sverige.

Läs mer

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.