Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Silvia Man/imagebank.sweden.se

Danmark, Sveriges tredje största utlandsmarknad

Danskarnas övernattningar i Sverige gör landet till det tredje största för inkommande turism i Sverige. 2018 gjorde de danska besökarna 1,3 miljoner övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i hela Sverige. Över 80 procent av danskarna i Visit Swedens målgrupp har besökt Sverige tidigare.

Danskar på besök i Sverige gillar att uppleva det svenska landskapet, göra aktiviteter utomhus, uppleva nöjesliv, museer och restauranger och ta del av stämningen och människorna i Sverige. Det visar Visit Swedens målgruppsanalyser. För de flesta i Visit Swedens målgrupp av resvana människor gäller att ha roligt, uppleva nya saker tillsammans, koppla av och att uppleva naturen.

Segmentet ”vardagssmitande livsnjutare” utgör 42 procent av Visit Swedens danska målgrupp, jämfört med ett snitt på 38 procent på Visit Swedens övriga prioriterade marknader. De vill koppla av, slippa rutiner och njuter gärna av god mat och dryck. Segmentet ”aktiva naturälskare” utgör 29 procent bland danskarna, en grupp som tycker att det viktigaste är att få uppleva naturen och lugnet på en Sverigesemester samtidigt som de vill vara aktiva.

Lär dig mer om målgruppen och resetrender på den danska marknaden.

Gå till vår kunskapsbank

83 procent av danskarna i målgruppen har redan besökt Sverige och 3 av 4 danskar anser att de känner till vad Sverige har att erbjuda turister och hur det är att semestra i Sverige. Utmaningen för Visit Sweden och svensk besöksnäring är att visa hur mycket nytt det finns att uppleva. Motsvarande 1,6 miljoner danskar är intresserade av att besöka Sverige på semester.

"Många danskar vill besöka Sverige igen på semester om det finns nya spännande upplevelser att upptäcka. "


Danskarnas övernattningar stod för cirka 8 procent av alla utländska övernattningar på kommersiellt boende i Sverige 2018. Totalt innebar det 1,3 miljoner övernattningar från Danmark, en kraftig ökning med 15,6 procent från 2017. Flest danska övernattningar finns i Skåne, Dalarna och Västra Götaland.

Besökare från Danmark konsumerar i snitt för 884 svenska kronor per person och dag under sin Sverigevistelse (2014). Den genomsnittliga konsumtionen för utländska besökare i Sverige är 1 085 kronor.

Danmark har 5,8 miljoner invånare 2018 med en tillväxttakt på 0,6 procent 2018. 51 procent är mellan 25-64 år. (CIA World Factbook, 2019)

Källa: IBIS 2014 Tillväxtverket/Markör, Inkvarteringsstatistik 2018 Tillväxtverket/SCB och Visit Swedens målgruppsanalys 2018 Visit Sweden/Nepa.

Vill du marknadsföra din destination eller upplevelse utomlands? Här kan du läsa hur Visit Sweden arbetar med marknadsföring av Sverige i Danmark.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.