Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Frankrike

Fransmännen stod för drygt 327 000 övernattningar i Sverige under 2018, en ökning med 4 procent.

Fransmän i Visit Swedens målgrupp som besöker Sverige vill uppleva svensk kultur, tradition och livsstil, och gör det gärna genom att resa runt. De är också nyfikna på den lokala matkulturen. Högt på listan ligger även utomhusupplevelser.

Övernattningarna från Frankrike står för cirka 2 procent av alla utländska nätter på kommersiellt boende i Sverige (2018). Totalt registrerades 327 500 övernattningar, vilket är en ökning med 4,1 procent från året innan. Flest övernattningar gjordes i Stockholm och Västra Götaland.

Räknat i antal ankomster ligger Sverige på 16:e plats bland fransmännens mest besökta destinationer i Europa (2018). Danmark finns på 17:e plats och Norge och Finland finns inte med bland de 20 vanligaste destinationerna i Europa. Sett till antal övernattningar har dock Norge den största marknadsandelen i Norden och Sverige, Danmark och Finland ligger strax efter.

Tillväxtpotentialen i Frankrike är stor. I Visit Swedens målgrupp anger 86 procent att de är intresserade av att besöka Sverige på semester, vilket motsvarar 4,6 miljoner fransmän. Samtidigt anger bara 56 procent att de känner till vad Sverige har att erbjuda turister.

Besökare från Frankrike konsumerade i snitt för 761 svenska kronor per person och dag under sin Sverigevistelse (2014). Den genomsnittliga konsumtionen för utländska besökare var 1085 kronor.

Frankrike hade 67 miljoner invånare 2018 med en tillväxttakt på 0,4 procent. 50 procent är mellan 25-64 år. (CIA World Factbook, 2019)

Källa: Tourism Economics, IBIS 2014 Tillväxtverket/Markör, Inkvarteringsstatistik Tillväxtverket/SCB och Visit Swedens målgruppsanalys 2018 Visit Sweden/Nepa

Vill du marknadsföra din destination eller upplevelse utomlands? Här kan du läsa hur Visit Sweden arbetar med marknadsföring av Sverige i Frankrike.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.