Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Indien, en marknad med nya möjligheter

Indien är en potentiell stark tillväxtmarknad för Sverige. Indiska resenärer gjorde 216 100 övernattningar i Sverige under 2017, en ökning med 23,4 procent mot 2016 enligt inkvarteringsstatistiken från Tillväxtverket/SCB.

Visit Sweden började satsa på Indien som pilotmarknad under 2015 med primärt fokus att öka kännedomen om Sverige som resmål via indiska medier samt att skapa relationer och samarbeten med indiska researrangörer. Vi började också analysera marknaden och indiernas resebeteende för att underlätta för besöksnäringen i Sverige att närma sig indiska resenärer.

Under 2017 gjorde indiska resenärer 216 100 övernattningar i Sverige, flest i Stockholm, Skåne och Västra Götaland.

Indiska resenärer stannar i snitt i 1-2 nätter i Sverige. Nästan 8 av 10 av indiska besökare reser med sin partner. Grupp-paketresor till Europa omfattar traditionellt 5-8 destinationer och varar ett par veckor. Yngre resenärer tenderar att vilja besöka färre destinationer under resan och vill i stället undersöka kulturen djupare, vila och ha en skön semester.

De flesta i den grupp av resenärer som Visit Sweden riktar marknadsföringen mot är intresserade att göra en rundresa i Sverige, shoppa och uppleva svensk kultur, tradition och livsstil.

Indien är en stark tillväxtmarknad för resor, där medelklassen bedöms öka med 93 procent mellan 2017 och 2025. Sverige var 2017 det mest besökta landet i Norden och det sjätte mest besökta i Europa. Enligt Tourism Economics väntas resandet till Sverige öka kraftigt och få den största tillväxten av de nordiska länderna.

Sedan augusti 2017 började Air India flyga från Delhi till Stockholm med stor framgång, första direktlinjen någonsin.

Läs mer: Visit Swedens Indiensatsning fortsätter

Källor: Renub Research, Capa India, Tourism Economics 2018, India research 2016 (New Delhi, Mumbai, Bengaluru), Visit Sweden/SSI

Indien har ca 1,3 miljarder invånare 2017 och en tillväxttakt på 1,2 procent 2017. 49 procent är mellan 25-64 år. (CIA World Factbook, 2018)

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.