Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Indien, en marknad med nya möjligheter

Indien är en potentiell stark tillväxtmarknad för Sverige. Indiska resenärer gjorde 220 500 övernattningar i Sverige under 2018, ännu en ökning efter 2017 års rekordnivå.

Visit Sweden började satsa på Indien som pilotmarknad under 2015 med primärt fokus att öka kännedomen om Sverige som resmål via indiska medier samt att skapa relationer och samarbeten med indiska researrangörer. Vi började också analysera marknaden och indiernas resebeteende för att underlätta för besöksnäringen i Sverige att närma sig indiska resenärer.

Under 2018 gjorde indiska resenärer 220 500 övernattningar i Sverige, flest i Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

Indiska resenärer stannar i snitt i 1-2 nätter i Sverige. Nästan 8 av 10 av indiska besökare reser med sin partner. Grupp-paketresor till Europa omfattar traditionellt 5-8 destinationer och varar ett par veckor. Yngre resenärer tenderar att vilja besöka färre destinationer under resan och vill i stället undersöka kulturen djupare, vila och ha en skön semester.

De flesta i den grupp av resenärer som Visit Sweden riktar marknadsföringen mot är intresserade att göra en rundresa i Sverige, shoppa och uppleva svensk kultur, tradition och livsstil.

Indien är en stark tillväxtmarknad för resor, där medelklassen bedöms öka med 93 procent mellan 2017 och 2025. Sverige var 2018 det mest besökta landet i Norden och det femte mest besökta i Europa. Enligt Tourism Economics väntas resandet till Sverige öka kraftigt och få den största tillväxten av de nordiska länderna.

Sedan augusti 2017 började Air India flyga från Delhi till Stockholm med stor framgång, första direktlinjen någonsin. I december 2018 öppnade en direktlinje mellan Doha i Qatar, en viktig knutpunkt för indiska resenärer till Europa, och Göteborg.

Läs mer: Visit Swedens Indiensatsning fortsätter

Källor: Renub Research, Capa India, Tourism Economics 2018, India research 2016 (New Delhi, Mumbai, Bengaluru), Visit Sweden/SSI och inkvarteringsstatistik Tillväxtverket/SCB.

Indien har ca 1,3 miljarder invånare 2018 och en tillväxttakt på 1,3 procent 2018. 49 procent är mellan 25-64 år. (CIA World Factbook, 2019)

Vill du marknadsföra din destination eller upplevelse utomlands? Här kan du läsa hur Visit Sweden arbetar med marknadsföring av Sverige i Indien.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.