Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se

Nederländerna

Resandet från Nederländerna till Sverige har ökat de senaste åren. I Visit Swedens målgrupp har en tredjedel någon gång tidigare varit i Sverige, och majoriteten har gillat besöket. Totalt finns det nära 6 miljoner holländare som är intresserade av att resa till Sverige på semester. 2018 gjorde holländarna 735 000 övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i Sverige.

När besökare från Nederländerna besöker Sverige vill de gärna resa runt med bil och ta del av stämningen och människorna. De är intresserade av att uppleva saker i naturen, vandrar gärna men uppskattar också städernas utbud av nöjen, museer och restauranger.

Totalt anger 83 procent i Visit Swedens målgrupp att de är intresserade av att besöka Sverige på semester, vilket motsvarar 5,7 miljoner holländare. Bland de 36 procent som någon gång har besökt Sverige på semester är majoriteten intresserade av att återvända, vilket är ett kvitto på en bra upplevelse och att de är nöjda med sitt besök. Däremot associerar många Sverige med att det är för kallt klimat och dyrt att semestra i.

Holländarna står för 4 procent av de utländska övernattningarna på kommersiella boendeanläggningar i Sverige. Totalt innebär det 735 100 övernattningar från Nederländerna 2018, en ökning på 1,4 procent jämfört med 2017. Flest övernattningar görs i Stockholm, Dalarna och Västra Götaland.

"Holländarna är intresserade av naturen och alla saker man kan göra där. De gillar att resa runt med bil och uppskattar gästvänligheten i Sverige.”

Besökare från Nederländerna konsumerade i snitt för 528 svenska kronor per person och dag under sin Sverigevistelse (2014). Den genomsnittliga konsumtionen för utländska besökare i Sverige är 1 085 kronor.

Nederländerna har drygt 17 miljoner invånare 2018 med en tillväxttakt på 0,4 procent 2018. 53 procent av befolkningen är idag i åldrarna 25-64 år. (CIA World Factbook 2019)

Källa: IBIS 2014 Tillväxtverket/Markör, Inkvarteringsstatistik 2018 Tillväxtverket/SCB och Visit Swedens målgruppsanalys 2018 Visit Sweden/Nepa.

Vill du marknadsföra din destination eller upplevelse utomlands? Här kan du läsa hur Visit Sweden arbetar med marknadsföring av Sverige i Nederländerna.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.