Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Björn Olin/Folio/imagebank.sweden.se

Samarbete med internationellt reseled

Visit Sweden har många års erfarenhet av att få researrangörer att ta in mer av Sverige i sina program och hjälpa återförsäljare med kunskap om Sverige. Vi kan också marknadsföra Sverige och ditt erbjudande tillsammans med en researrangör, en transportör eller annan utvald aktör inom reseledet.

Att arbeta med researrangörer, webbaserade reseportaler, resebyråer eller aktörer som exempelvis flygbolag är ett effektivt sätt att nå kunder som ska boka sin nästa utlandsresa. Det handlar om att skapa distribution till rätt målgrupp. En korrekt matchning mellan researrangör och paketerade produkter, ibland kompletterad med riktad marknadsföring, ökar möjligheterna att nå turister som är intresserade av just din upplevelse eller destination.

Visit Swedens experter på reseledet har unika och mångåriga erfarenheter från utlandsmarknaderna. Visit Sweden har kontinuerlig kontakt med hela reseledet och återförsäljare och konkurrent- och marknadsanalys hör till vardagen.

”Cirka hälften av resorna i världen bokas eller planeras med hjälp av kunskapen och utbudet hos researrangörer, resebyråer och andra som möter kunder digitalt eller personligen.”


Vi har i många år hjälpt researrangörer att hitta konkreta produkter i Sverige att sälja, och lotsat destinationer och regioner att ta fram paket som researrangörer kan ta in i sitt utbud. Vi har ett mångårigt samarbete med regionala turistorganisationer i Sverige, specialiserat på researrangörer i Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och Belgien. På andra marknader jobbar vi med både researrangörer och resebyråer i olika former, allt anpassat efter marknadens behov och struktur. Dessutom gör vi visningsresor till Sverige, arrangerar workshopar och personliga besök hos researrangörerna samt presenterar paketerade och köpbara produkter i Sverige i en digital produktkatalog.

På så sätt får vi in mer Sverige i reseledets utbud och får upp fler svenska turistiska produkter på hyllan internationellt.

Match making

Visit Sweden hjälper till att matcha ihop upplevelser och produkter i Sverige med rätt researrangörer och agenter som har en effektiv kanal till marknaden och en målgrupp med intresse för ditt erbjudande.

Inom match making-bearbetningen skapar Visit Sweden möten, forum och evenemang för att skapa affärsmöjligheter och öka kunskapen om Sverige och om konkurrensen på marknaden.

På marknader med lägre kännedom om Sverige lägger Visit Sweden mer kraft på inspirerande information och utbildning av agentledet. På marknader där kännedomen är högre kan man lättare öka distributionen via researrangörer som tar in paketet eller produkten i sina program.

Gemensam marknadsföring

När Visit Sweden och produktägaren i Sverige har etablerat en paketerad resa i researrangörens program kan vi satsa på gemensam marknadsföring för att öka försäljningen. Det kan handla om marknadsföring direkt mot resenären i digitala kanaler eller om utbildning av agentledet om Sverige och destinationen eller produkten.

Marknadsföringen kan vara en enskild satsning i samband med exempelvis starten av en ny flyglinje eller en större konsmentkampanj driven av en utvald researrangör med tydliga försäljningsmål.

Digital produktkatalog

Visit Sweden samlar produkter från Sverige i en digital plattform och gör dem tillgängliga och bokningsbara. Den gör det möjligt för agenten eller researrangören att på ett enkelt sätt söka boende, aktiviteter och transport efter geografiska områden, säsong eller typ av resa.

Visit Swedens produktkatalog riktas till resebyråer eller programansvariga hos researrangörer i Europa och USA. I Kina arbetar Visit Sweden med en produktkatalog anpassad för marknaden.

Läs om hur du kan samarbeta med Visit Sweden för att nå marknaden via internationellt reseled via menyn till vänster.

Vanliga ord och begrepp om reseled

  • Paketering
  • Researrangör
  • Säljled
  • Agentled
  • Online Travel Agency
  • Roadshow
  • Visningsresa
  • Incomingbyrå/DMC

Tina Olsson, tf ansvarig för samarbeten med internationellt reseled

tina.olsson@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.