Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Storbritannien

Vi erbjuder utvalda aktiviteter för reseledet i Storbritannien så att du lättare kan nå brittiska resenärer.

Marknadsföring via flygbolag

I reseportalernas och lågprisflygets hemland Storbritannien är flyg och helst direktflyg är en viktig förutsättning vid val av semesterresa utomlands. Ett ökat antal direktlinjer skapar fler möjligheter för svenska destinationer att nå nya resenärer och möjligheter till samarbete med flygbolag.

Visit Sweden erbjuder destinationsmarknadsföring i samarbete med flygbolag med målet att öka kännedom och intresse för Sverige som resmål. Kanalerna är både stora och välkända bokningportaler som flygbolagen arbetar med, men också flygbolagens egna kanaler som kan generera stora försäljningsvolymer beroende på flygbolagets styrka på marknaden. Visit Sweden har tidigare samarbetat med exempelvis British Airways, easyJet, BMI Regional, SAS och Norwegian.

När: hela året
Vem riktar sig aktiviteten mot: Regionala turistorganisationer, destinationer, boendeanläggningar, transportörer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Marknadsföring via digitala reseportaler/ OTA:s

Storbritannien är en av våra största utlandsmarknader och en av de viktigaste resemarknaderna i Europa. En nära tillgång till en flygplats som flyger direkt till en destination i Sverige är en stor konkurrensfördel. Det ökade antalet direktlinjer som startats till nya orter har skapat fler möjligheter för svenska destinationer att öka sin turism.

Tillsammans med flygbolag och lokala charterbolag erbjuder Visit Sweden möjligheten att delta i Sverigekampanjer med de viktigaste digitala reseportalerna, så kallade Online Travel Agencies (OTA:s). Exempel på OTA-samarbeten som gjorts på den engelska marknaden är med Expedia, Opodo, Tripadvisor.

När: Våren eller hösten 2019
Vem riktar sig aktiviteten mot: Regionala turistorganisationer, destinationer, boendeanläggningar, transportörer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Marknadsföringsaktiviteter via researrangör

Visit Sweden erbjuder riktade marknadsföringsinsatser tillsammans med väl utvalda brittiska researrangörer, vilket kan vara avgörande för att bokningsbara produkter och upplevelser får synlighet i utvald researrangörs utbud. Genom olika sälj- och kännedomsaktiviteter och integrerad kommunikation stärks distributionen av svenska destinationer och deras produkter.

Samarbete med en researrangör kring marknadsföring ger förutsättningar till en långsiktig relation, synlighet mot målgruppen och goda bokningsvolymer av resenärer. Samarbetet säkerställer produktens konkurrenskraft och blir en löpande lärandeprocess. Mätning sker av volymer som researrangören genererat, t ex besökare och gästnätter samt resultat i marknadsföringsaktiviteter. Visit Sweden har tidigare samarbetat med exempelvis researrangören Discover The World (DTW).

När: hela året
Vem riktar sig aktiviteten mot: Regionala turistorganisationer, destinationer, boendeanläggningar, transportörer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Gabriel Dorch, landschef Storbritannien

gabriel.dorch@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.