Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Tyskland, Österrike, Schweiz

Vi erbjuder utvalda aktiviteter för reseledet i Tyskland, Österrike och Schweiz så att du lättare kan nå tysktalande resenärer.

RESA - partnerskap

Visit Sweden har många års erfarenhet om vilka researrangörer som är intresserade av Sverige och hur man matchar det Sverige erbjuder med rätt researrangör.

RESA är ett långsiktigt samarbete med researrangörer som ska öka det svenska utbudet av paketerade produkter på de tysktalande marknaderna (DACH: D - Deutschland, A- Austria och CH - Schweiz) och samtidigt ge insikter till utveckling. Projektet inkluderar två huvudfokus, dels matchning mellan svenska produkter och researrangörer i Tyskland, Schweiz och Österrike (D+A+CH), och dels marknadsföring som stärker researrangörernas försäljning av sitt Sverigeutbud via sina kanaler.

Partnerskapet bygger på en kontinuerlig bearbetning och interaktion med researrangörer med en gemensam målsättning. Målet med samarbetet är att deltagande regioners exportmogna produkter ska finnas tillgängliga på marknaden genom ett ökat antal kanaler och på så sätt stärka distributionen och öka försäljningen. Genom marknadsföringsaktiviteter tillsammans med researrangören, sätts det klara försäljningsmål som redovisas efter varje säsong.

Aktiviteter:
Marknadsföring – gemensam marknadsföring med researrangören för ökad försäljning.
Matchmaking - att para ihop produkten med utvald researrangör, kunskapsspridning via föredrag för svensk besöksnäring eller genom besök hos researrangörer, produktmöten, visningsresor.

När: Löpande årsvis
Vem riktar sig aktiviteten mot: Regionala turistorganisationer och destinationer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden
Kontakt: Ninnan Stenmark Åhlén, Senior Partner Manager, ninnan.stenmark@visitsweden.com

10 svenska regioner ingår i RESA på de tyskspråkiga marknaderna (D+A+CH). Under 2017 gav projektet RESA 143 800 övernattningar (+4,6 procent jämfört med 2016) via nya reseprodukter, vilket motsvarade intäkter på 328 miljoner kronor till besöksnäringen i Sverige. Partnerskapet skapade också marknadsföring till ett värde av 11 miljoner kronor.


Marknadsföring via digitala reseportaler/ OTA:s

Tyskland är en av Sveriges största utlandsmarknader och den viktigaste resemarknaden i Europa. En nära tillgång till en flygplats som flyger direkt till en destination i Sverige är en stor konkurrensfördel. Det ökade antalet direktlinjer som startats till nya orter har skapat fler möjligheter för svenska destinationer att öka sin turism.

Tillsammans med flygbolag och lokala charterbolag erbjuder Visit Sweden möjligheten att delta i Sverigekampanjer med de viktigaste digitala reseportalerna, så kallade Online Travel Agencies (OTA:s). Exempel på OTA-samarbeten som gjorts på den tyska marknaden är med Expedia, Opodo, Tripadvisor och Holiday Check.

När: Våren eller hösten 2019
Vem riktar sig aktiviteten mot: Regionala turistorganisationer, destinationer, boendeanläggningar, transportörer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

NInnan Stenmark Åhlén, Senior Partner Manager

ninnan.stenmark@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.