Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Kina

Vi erbjuder utvalda aktiviteter för reseledet i Kina så att du lättare kan nå kinesiska resenärer.

Classic Matchmaking China

Delta i bearbetning av utvalda researrangörer och agenter där ditt erbjudande matchas med rätt samarbete. Ditt erbjudande säljs till en attraktiv målgrupp kineser som vill upptäcka Sverige. Visit Sweden ansvarar för dialog med utvalda researrangörer och agenter samt bistår med rådgivning till dig utifrån researrangörens behov. Visit Sweden säkerställer hela processen från matchning med rätt researrangör till dess att produkten tagits in av researrangören inkl. löpande insiktsarbete och uppföljning.

Riktar sig till alla som vill arbeta långsiktigt på marknaden, både regionala turismorganisationer och kommersiella partners (t ex hotell, attraktioner, upplevelseföretag, incoming/DMC, destinationer).

Pris: SEK 45 000/partner

Leveranser
- Uppstart planering, rådgivning och val av mål, beroende på kundens affär och vald aktiveringsnivå.
- Deltagande på reseseminarier på minst 2 städer i Kina.
- Mer än 20 möten och utbildningar för utvalda researrangörer/agenter.
- Upp till 20 produkter i den digitala produktkatalogen för den kinesiska marknaden.
- Återrapportering av antal möten, utfall och sammantaget resultat samt förslag på nästa steg

Premium Matchmaking China

Som tillägg till Classic Matchmaking kan du öka bearbetningen av den kinesiska marknaden och valt reseled. Utöver leveranser på Classic-nivå ingår även visningsresor för att upptäcka din produkt i Sverige av prioriterade researrangörer med resurser att leverera kvalitet och volym.

Riktar sig till alla som vill arbeta långsiktigt på marknaden, både regionala turismorganisationer och kommersiella partners (t ex hotell, attraktioner, upplevelseföretag, incoming/DMC, destinationer).

Price: SEK 75 000/partner

Leveranser
I denna leverans ingår alla tjänster i Classic Matchmaking-paket, samt:
- Planering av visningsresa*
- Kvalitetssäkring av utvalda researrangörer som matchar ditt erbjudande
- Genomförande av en visningsresa* med 4-6 utvalda researrangörer samt en medlem från Visit Swedens team i Kina
- Återrapportering av resultat samt förslag på nästa steg.

*I en visningsresa ingår normalt två partner-destinationer i Sverige med ett 3-5 dagars program totalt. Visningsresan inkluderar resa från Kina till din destination/produkt. Du står för kostnader lokalt på destinationen.

Premium Marketing China

I Premium Marketing fokuserar vi på resenärer som reser individuellt till Sverige, med vänner/familj eller i små grupper. Visit Sweden väljer ut premium-researrangörer baserat på kunskap om reseledet och den bästa affärspotentialen, samt utvecklar skräddarsydda program som partners produkter blir del av.

Visit Sweden marknadsför deltagande partners destination och produkterna i de skräddarsydda programmen och säkrar synligheten i utvalda researrangörers marknadsföringskanaler, vilket inkluderar webbsida, sociala medier etc för att nå slutkunden.

Pris: från 70 000 SEK per partner

Leveranser
- Uppstart: samtal och avstämning om partners mål och finansiering.
- Avstämning av arbetsprocess för att säkerställa att de produkter som ska inkluderas kan matchas även på lång sikt med researrangörer och få god synlighet i researrangörens kanaler.
- Dialog om möjligheter med relevanta researrangörer /OTA:s samt deras erbjudanden i ett eventuellt samarbete.
- Utveckling av skräddarsydda program baserat på deltagande partners produkter.
- Löpande kontakter med utvalda researrangörer för anpassning av program, planering och genomförande av marknadsföring, samt resultatrapport.
- Kvalitetssäkring av den önskade Sverigebilden och partners varumärke samt stort fokus på budskap, tonalitet, bild eller kanalval.

För vem?
Destinationer som är mogna och erfarna att jobba med internationellt reseled. Destinationer som vill fokusera på individuella resenärer och vara del av en exklusiv rundresa samt marknadsföra denna genom gemensam marknadsföring i samarbete med utvalt reseled till high-end kinesiska resenärer.

Framgångsfaktorer
Erfarna produktägare med erfarenhet av kinesiska high-end resenärer. Långsiktigt perspektiv, det vill säga att ha minst 3 års sikt vid bearbetning av internationellt reseled i Kina.

Roadshow

Det internationella reseledet verkar på en konkurrensutsatt internationell marknad och företag i Kina utvecklas i snabb takt. En personlig relation med utvalda researrangörer är en viktig komponent och fördel för en effektiv försäljning. Genom en roadshow (turné) i Kina träffar du såväl nya som gamla relationer i effektiva möten som stärker dina kundrelationer.

Visit Sweden planerar och genomför roadshow på flera platser i Kina, där både destinationer och kommersiella aktörer bjuds in att delta i turnén. Inplanerade möten med landets reseled matchar det som Sverige erbjuder.

Leveranser
- Totalt över 500 köpare bjuds in till roadshowen
- Inbokade möten (15 min) med nyckelresearrangörer/grossister som matchar ditt erbjudande. Varje deltagare är garanterad minimum 6 st möten per stad (3 städer)
- Lunch workshopdag är inkluderad
- Framtagning av kvalitetssäkrat program med innehåll och tider
- Specifik kunskap och paketerade insikter om utvalda researrangörer/grossister samt rådgivning inför och under roadshow. Paketerat kompendium med relevant information för roadshow-veckan.
- Direkt uppföljning av besökta researrangörer/grossister efter roadshow
- Ytterligare uppföljning i 3 månaders-intervaller under året
- Kunskapsspridning av insikter om marknaden

Som tillägg: Researrangörer/grossister som bearbetats kan bjudas in till eventuell visningsresa.

Pris Alt 1: SEK 35 000 / partner (3 st städer; Shanghai, Guangzhou & Beijing)
Pris Alt 2: SEK 45 000/ partner (4 st städer; Shanghai, Guangzhou & Beijing samt Chengdu*)

*Inga förbokade möten i Chengdu

Ingår ej i paketet
- Kostnader för boende/hotell
- Måltider (frukost, lunch, middag)
- Inrikes- och utrikesflyg

Travel Webinar

Den stora populära kinesiska plattformen WeChat* har online-webbinarier för det kinesiska reseledet. Här kan du introducera din destination/produkt under en livesändning och utbilda reseledet som inte kan delta i fysiska seminarier och workshops. Under online-seminariet kan man ha en direkt dialog med reseledet genom olika funktioner..

Leveranser
- Inbjudan till minst 100 researrangörer att delta och lyssna live.
- Visit Swedens travel trade-ansvarig i Kina anpassar din presentation till kinesiska marknaden och plattformen.
- Visit Swedens travel trade-ansvarig i Kina presenterar din destination/produkt under seminarier där även du som partner kan delta på live-sändning (måste ske på kinesiska).
- Livesändnig av webbinarium: 45 minuter webinar, 15 minuter frågor och svar.
- Den inspelade online -presentationen ligger kvar för reseledet att lyssna på när de vill. Ingen tidsbegränsning finns ännu.

Pris: minimum SEK 18 000 vid delad webinar (se ovan, som delas mellan 2 partners, dvs ca 20 min vardera).

Om partner önskar ha ett eget webbinarium är kostnaden minimum SEK 35 000.

*Tjänsten är beroende av att den erbjuds hos tredje part och dess utveckling av tjänster.

Lynn Li, landschef Kina

lynn.li@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.