Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Nederländerna, Belgien

Vi erbjuder utvalda aktiviteter för reseledet i Nederländerna och Belgien så att du lättare kan nå resenärer på marknaderna.

RESA – partnerskap

Visit Sweden har många års erfarenhet om vilka researrangörer som är intresserade av Sverige och hur man matchar det Sverige erbjuder med rätt researrangör.

RESA är ett långsiktigt samarbete med researrangörer som ska öka det svenska utbudet av paketerade produkter på den holländska och belgiska marknaden och samtidigt ge insikter till utveckling. Projektet inkluderar två huvudfokus, dels matchning mellan svenska produkter och researrangörer i Nederländerna och Belgien, och dels marknadsföring som stärker researrangörernas försäljning av sitt Sverigeutbud via sina kanaler.

Partnerskapet bygger på en kontinuerlig bearbetning och interaktion med researrangörer med en gemensam målsättning. Målet med samarbetet är att deltagande regioners exportmogna produkter ska finnas tillgängliga på marknaden genom ett ökat antal kanaler och på så sätt stärka distributionen och öka försäljningen. Genom marknadsföringsaktiviteter tillsammans med researrangören, sätts det klara försäljningsmål som redovisas efter varje säsong.

Aktiviteter:, Matchmaking - dvs att para ihop produkten med utvald researrangör. Marknadsföring – gemensam marknadsföring med researrangören för ökad försäljning, kunskapsspridning via föredrag för svensk besöksnäring, kunskapsspridning genom besök hos researrangörer, produktmöten, visningsresor.

När: Löpande årsvis
Vem riktar sig aktiviteten mot: Regionala turistorganisationer och destinationer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden
Kontakt: Ninnan Stenmark Åhlén, Senior Partner Manager, ninnan.stenmark@visitsweden.com

12 svenska regioner ingår i RESA i Nederländerna och Belgien. Under 2017 gav projektet RESA i Nederländerna och Belgien drygt 170 000 övernattningar (+16 procent jämfört med 2016) via nya reseprodukter, vilket motsvarade intäkter på 137 miljoner kronor till besöksnäringen i Sverige. Partnerskapet skapade också marknadsföring till ett värde av 4 miljoner kronor.


Swedish Workshop Centraleuropa

Swedish Workshop är en återkommande mötes- och marknadsplats för svensk besöksnäring och tyska, holländska, schweiziska, österrikiska och belgiska researrangörer samt digitala reseportaler, så kallade Online Travel Agencies (OTA:s), med syfte att utveckla nya kontaktytor och skapa affärer. Som deltagare kan du presentera ditt utbud för researrangörer från hela Centraleuropa. Swedish Workshop fokuserar på fritids- och privatresande under sommar- och vintersäsong och innefattar även korta helgresor, kulturresor, klassiska rundresor, outdoorupplevelser etc.

När: 6-7 maj 2019 i Hamburg
Vem riktar sig aktiviteten mot? Boendeanläggningar, regionala turistorganisationer, destinationer, incoming/DMC, attraktioner, sevärdheter, transportörer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden


Vakantiebeurs – mässa & matchmaking

Vakantiebeurs, en stor resemässa i Utrecht, Nederländerna, är en årligt återkommande mötes- och marknadsplats mellan Sveriges besöksnäring och holländska och belgiska researrangörer, transportörer och andra aktörer från branschen med syfte att utveckla nya kontaktytor och skapa affärer.

Sverige representeras tillsammans med de övriga nordiska länderna i samma hall, bredvid varandra för maximal visibilitet. Visit Swedens del präglas av ljusa, fräscha färger och bekväma möbler som bjuder in till besök och affärsmöten. Visit Swedens monter är mässans samlingsplats för hela Sverige som destination. För deltagarens del är detta en ideal plats för att möta den övriga branschen och hitta nya samarbetspartners genom att presentera sin destination och sina upplevelser direkt på plats.

När: 14-19 januari 2020 i Utrecht
Vem riktar sig aktiviteten mot? Boendeanläggningar, regionala turistorganisationer, destinationer, incomingföretag/DMC, attraktioner, sevärdheter, transportörer
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Vakantiebeurs är Benelux största resemässa med 1100 utställare från ca 120 länder. Det är här branschen möts, kontakter knyts och grunden för nästa års försäljning läggs. År 2018 uppgick antalet besökare till ca 105 000, varav 10 000 var fackbesökare.

Anne Tusveld, ansvarig för reseledet, Nederländerna

anne.tusveld@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.