Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Danmark

Den danska ekonomin är stark och antalet övernattningar från Danmark gör landet till Sveriges tredje största utlandsmarknad för inkommande turism. Sverige som land och resmål har en stark position på den danska marknaden. De stora volymerna bedöms behållas och 2018 års återhämtning från de senaste åren väntas fortsätta under 2019.

Marknadsföringen av resmålet Sverige i Danmark når brett och ska presentera landet och mängden av upplevelser på ett sätt som är attraktivt för resenärer under hela året, ofta i bil. Visit Sweden visar de stora möjligheterna till nya upplevelser för danskar som ofta besökt Sverige många gånger tidigare. Destinationen Sverige är nära, känt, tryggt och tillgängligt. Det är också viktigt att fortsätta positionera Sverige som en stark vinterdestination.

Danmark är en viktig marknad för stora delar av svensk besöksnäring, och det finns vilja att investera och marknadsföra sig här. Tillväxtpotentialen ligger i att få alla danska resenärer som redan har besökt och tycker om Sverige att komma oftare, stanna längre och spendera mer pengar under besöket.

I Danmark finns en hög kännedom om Sverige som land och destination hos målgruppen, och ett stort intresse att besöka Sverige. 1,3 miljoner övernattningar från Danmark 2018 gör landet till Sveriges tredje största utlandsmarknad efter Norge och Tyskland. Utöver det görs övernattningar på privata boenden, i egna sommarhus och hos släkt och vänner. Danskarna gör 1,6 miljoner dagsbesök till Sverige.

Visit Sweden fortsätter arbeta med året runt-marknadsföring. Marknadsföringen sker främst genom de egna kanalerna och genom andras kanaler med stort genomslag på marknaden. Visit Swedens webbplattform www.visitsweden.dk är den största i Danmark för turistisk information om Sverige.

I Danmark jobbar Visit Sweden främst med teman som må bra, shopping, camping, golf, skidåkning, vinter, familj.

Vem kan delta i marknadsföringen? Destinationer och regionala turistorganisationer.
Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.