Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Frankrike

En av de främsta styrkorna för resmålet Sverige i Frankrike är en positiv Sverigebild. Sverige uppfattas som modernt, progressivt och naturskönt och svenskarna anses ha en naturlig och hälsosam livsstil man gärna vill ta del av. Resandet från Frankrike bedöms ha potential att växa.

Frankrike är en stabil marknad för resande till Sverige med ett stort Sverigeintresse bland resvana människor. Det finns stora möjligheter att konvertera intresset till att få fler av dem att planera och boka en Sverigeresa.

De franska resenärerna i Visit Swedens målgrupp har generellt sett en väldigt positiv bild av Sverige och är nyfikna på den svenska livsstilen och allt som rör kultur, design och lokal matkultur. Man kopplar samman Sverige med natur och en hälsosam och progressiv livsstil.

Flygtillgängligheten från Frankrike till storstäderna är god och direktflyg är en konkurrensfördel.

2018 genomfördes 329 000 kommersiella gästnätter från Frankrike i Sverige. Fransmännen är också flitiga användare av privata boendeformer, vilket inte registreras i den officiella statistiken.

Under 2019 fortsätter Visit Sweden med marknadsföring som ska öka kännedomen och väcka intresse för Sverige som nästa resmål. Det sker främst inom våra satsningar inom design och natur. Satsningarna förstärks på den franska marknaden med marknadsaktiviteter som event och PR tillsammans med partners från besöksnäringen och andra branscher. Till exempel Svenska institutet, Association of Swedish Fashion Brands och Sveriges Arkitekter. Team Sweden i Frankrike är viktig lokal partner med en större gemensam tematisk satsning varje år.

I Frankrike finns många scener för design och kultur, som kan användas för att sprida inspiration om Sverige.

I Frankrike jobbar Visit Sweden främst med teman som svensk livsstil, design, natur, skärgård, storstad.

Vem kan delta i marknadsföringen? Destinationer och regionala turistorganisationer.
Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.