Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Indien

Indien är idag en marknad med kraftigt växande antal internationella resenärer. Med ökande BNP och en ung befolkning är det ett land där stora svenska varumärken som IKEA och H&M börjar etablera sig. Sverige som land och resmål uppfattas som intressant men är fortfarande ett oupptäckt resmål. Speciellt gör vinterupplevelser och norrsken landet spännande att besöka.

En indier vill uppleva många olika saker på sin semester och en rundresa genom Norden betraktas som ett optimalt sätt att maximera sin resa. Drivkraften att göra mycket behöver fångas upp i marknadsföringen av Sverige och visa på alla möjligheter till upplevelser som kan intressera indiska besökare.

Den indiska marknaden har haft en mycket god utveckling av antal övernattningar till Sverige de senaste åren och genom förbättrad flygtillgänglighet ökar möjligheterna ytterligare till fler indiska turister.

I Indien är närmare 20 procent av befolkningen mellan 20 och 34 år. Det internationella utresandet från Indien beräknas öka med 33 procent fram till 2022. Trots ett ännu relativt lågt antal övernattningar i Sverige är vi det sjätte mest besökta landet i Europa räknat i antal ankomster. 2018 hade Sverige 216 000 kommersiella övernattningar från Indien.

Kännedomen om Sverige som resmål och vad man kan uppleva i Sverige är ännu låg. Under 2019 fortsätter Visit Sweden marknadsföringen genom olika marknadsaktiviteter för att öka indiernas vilja att välja Sverige och Skandinavien som sin nästa semesterresa. PR, social media och olika events tillsammans med partners planeras.

Som en central del av Sverigemarknadsföringen fokuserar Visit Sweden på det indiska reseledet, med researrangörer och andra aktörer som har kontakt med resenärer som vill boka sin nästa semester. Bland annat genomförs en årlig Travel Trade Road Show på flera platser i Indien, där produktägare kan visa upp sin produkt för hundratals researrangörer.

I Indien jobbar Visit Sweden främst med teman som natur, svensk livsstil, kultur, traditioner, mat, shopping, upplevelser i naturen, norrsken, rundresa Skandinavien.

Under 2019 fortsätter även samarbetet med Scandinavian Tourism Board.

Vem kan delta i marknadsföringen? Regionala turistorganisationer och destinationer. Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Aktiviteter inom reseled i Indien

Samarbete med reseledet: Match making

Läs mer om hur du kan delta i vårt samarbete med reseledet i Indien för att matcha utbudet i Sverige med rätt researrangör.

Match making

Samarbete med reseledet: Gemensam marknadsföring

Läs mer om hur du kan vara med i marknadsföringen tillsammans med reseledet i Indien.

Gemensam marknadsföring

Samarbete med reseledet: Digital produktkatalog

Läs mer om hur dina produkter kan ta plats på Visit Swedens digitala plattform för reseledet, där de blir tillgängliga och bokningsbara.

Digital produktkatalog

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.