Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Kina

Kina är ett stort land med kraftigt ökande antal utlandsresor. Sverige uppfattas som ett land med vacker natur och hälsosam livsstil. Resmålet Sverige marknadsförs i Kina för en utbildad, medveten och Sverigeintresserad målgrupp av nyfikna resenärer.

I Kina är Sverige känt som ett väl utvecklat land, för social välfärd, livskvalitet, design och vacker natur. Nobelpriset och IKEA är två svenska ikoner i Kina. Resmålet Sverige har blivit alltmer populärt och natur och livsstil driver resandet.

Målgruppen som Visit Sweden riktar marknadsföringen till är resvana och efterfrågar utbud som finns i Sverige. Ofta vill de uppleva lokala aktiviteter, resa runt i landet och i övriga Skandinavien och prova god mat och dryck. Dessa resenärer har redan gjort 1-2 utlandsresor och är en av de nationaliteter som spenderar mest under sin Sverigevistelse.

Kännedomen om Sverige som resmål och vad man kan uppleva i Sverige är generellt sett ännu låg. Den kinesiska marknaden har dock haft en mycket god utveckling av antal övernattningar till Sverige de senaste åren och genom förbättrad flygtillgänglighet ökar möjligheterna till fler kinesiska turister.

Totalt var antalet kinesiska kommersiella övernattningar utomlands 304 miljoner 2017, och i Sverige registrerades 349 000 övernattningar från Kina 2018. Drygt 10 procent av utresandet från Kina var till Europa och Sverige ligger på 12:e plats bland europeiska länder för kinesiska resenärer, räknat i antal ankomster.

Under 2019 fortsätter Visit Sweden marknadsföringen genom olika marknadsaktiviteter för att öka den kinesiska målgruppens vilja att välja Sverige som sin nästa semesterresa. PR, sociala medier och olika events tillsammans med partners planeras.

Visit Sweden arbetar även med det kinesiska reseledet, det vill säga researrangörer och andra aktörer som har kontakt med resenärer som vill boka sin nästa semester.

I Kina jobbar Visit Sweden främst med teman som natur, svensk livsstil, kultur, traditioner, shopping, mat och dryck, sevärdheter, lokala upplevelser som inte är traditionell sightseeing, rundresa Skandinavien.

Vem kan delta i marknadsföringen? Regionala turistorganisationer och destinationer, boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Aktiviteter inom reseled i Kina

Samarbete med reseledet: Match making

Läs mer om hur du kan delta i vårt samarbete med reseledet i Kina för att matcha utbudet i Sverige med rätt researrangör.

Match making

Samarbete med reseledet: Gemensam marknadsföring

Läs mer om hur du kan vara med i marknadsföringen tillsammans med reseledet i Kina.

Gemensam marknadsföring

Samarbete med reseledet: Digital produktkatalog

Läs mer om hur dina produkter kan ta plats på Visit Swedens digitala plattform för reseledet i Kina, där de blir tillgängliga och bokningsbara.

Digital produktkatalog

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.