Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Nederländerna

Den nederländska ekonomin är stark och resandet från Nederländerna till Sverige har ökat mycket de senaste åren. Holländarna vill upptäcka naturen och alla saker man kan uppleva i Sverige. Antalet övernattningar bedöms fortsätta öka under 2019.

Nederländerna är ett tätbefolkat och litet land till ytan med den högsta andelen utlandsresande i Europa. Holländaren tar gärna bilen när man åker på semester och viljan att upptäcka naturen och uppleva aktiviteter på plats är stor.

Nederländerna är Sveriges sjätte största exportmarknad med 740 000 övernattningar 2018. Reseledet med researrangörer och andra som hjälper kunder att planera och boka sin semester är fortfarande viktigt. Det finns goda transportmöjligheter mellan Nederländerna och Sverige, både med båt och flyg.

Nederländerna är för många svenska turistföretag en första exportmarknad utanför Norden där man väljer att långsiktigt att investera och marknadsföra sig.

Visit Sweden fortsätter under 2019 med en kampanj som ska presentera landet och mängden av upplevelser. Kampanjen är främst digital och ska kunna leda resenärer direkt till bokning. Ett samarbete, partnerskapet RESA, mellan researrangörer och svenska regionala turistorganisationer pågår i Nederländerna och skapar synergieffekter även i kommunikation mot holländska resenärer.

I Nederländerna jobbar Visit Sweden främst med teman som rundresor, natur, vandring och cykling, soft adventure, svensk livsstil, traditioner, familj.

Vem kan delta i marknadsföringen? Destinationer och regionala turistorganisationer.
Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Aktiviteter inom reseled i Nederländerna och Belgien

Samarbete med reseledet: Match making

Läs mer om hur du kan delta i vårt samarbete med reseledet i Nederländerna och Belgien för att matcha utbudet i Sverige med rätt researrangör.

Match making

Samarbete med reseledet: Gemensam marknadsföring

Läs mer om hur du kan vara med i marknadsföringen tillsammans med reseledet i Nederländerna och Belgien.

Gemensam marknadsföring

Samarbete med reseledet: Digital produktkatalog

Läs mer om hur dina produkter kan ta plats på Visit Swedens digitala plattform för reseledet, där de blir tillgängliga och bokningsbara.

Digital produktkatalog

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.