Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Norge

Den norska marknaden är Sveriges största källa för internationell turism och betydelsefull för stora delar av besöksnäringen i hela landet. Sverige som land och resmål har en mycket stark position för norrmännen och de stora volymerna av besökare och övernattningar bedöms fortsätta öka även under 2019.

Destinationen Sverige är nära, känt, tryggt och tillgängligt och norrmannen känner sin ”favoritplats” i Sverige väl.

Oavsett om ett företag erbjuder boende, upplevelser, shopping eller måltider, eller är transportör och destination möter man ofta norska besökare. Vår marknadsföring av resmålet Sverige för norrmän presenterar en mångfald av upplevelser över stora delar av landet, för besökare som ofta reser runt på egen hand i bil. Många har besökt Sverige tidigare och det är viktigt att visa nya upplevelser året runt.

Den svenska besöksnäringens marknadsföring av alla upplevelser och platser i Sverige tillsammans med Visit Sweden utgår från en stark Sverigebild. Det hjälper Sverige att stå ut i konkurrensen och stärker attraktionskraften på lång sikt. Syftet är att få fler norrmän att stanna längre, komma oftare eller spendera mer pengar under besöket.

I Norge finns en hög kännedom om Sverige som land och destination hos målgruppen. Förutom 3,5 miljoner övernattningar 2018 så görs också 3,7 miljoner dagsbesök till Sverige årligen. Utöver det görs övernattningar på privata boenden, i egna sommarhus och hos släkt och vänner.

Visit Sweden fortsätter bland annat med en året-runt kampanj under 2019. Marknadsföringen sker genom de egna kanalerna och genom andra kanaler med stort genomslag på marknaden. Visit Swedens webbplattform www.visitsweden.no är den största i Norge för turistinformation om Sverige. Visit Sweden har ett stort nätverk av journalister, influencers och andra skapare av reseberättelser.

I Norge jobbar Visit Sweden främst med teman som må bra, shopping, camping, golf, familj, nöjesparker.

Vem kan delta i marknadsföringen? Destinationer och regionala turistorganisationer.
Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.