Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×

Marknadsföring i Storbritannien

Britterna har en positiv bild av landet Sverige och är nyfikna på den svenska livsstilen. De vill testa både naturupplevelser och storstadsupplevelser och resor med mat, natur och kultur. Storbritannien har täta förbindelser med hela världen och resenärerna har många destinationer att välja på. Det finns dock stora möjligheter för resandet från Storbritannien till Sverige att fortsätta öka.

Som resmål förknippas Sverige med trygghet och säkerhet, gästvänlighet och högkvalitativa mat- och kulturupplevelser. Även vacker natur och design ligger högt upp på listan och Sverige uppfattas som ett annorlunda val av resmål.

Storbritannien är ett av de länder som har bäst tillgänglighet med flyg till andra länder. Det stora brittiska medielandskapet är komplext och väletablerat med många stora, globala aktörer. För Sveriges del innebär det många möjligheter, men också stor konkurrens.

2018 genomfördes nästan 835 000 kommersiella övernattningar i Sverige. Britterna är också flitiga användare av privata boendeformer, vilket inte plockas upp av den officiella statistiken.

Under 2019 fortsätter Visit Sweden med marknadsföring som ska öka kännedomen och väcka intresse för Sverige under hela året. Det sker främst inom våra satsningar inom design, måltid och natur. Satsningarna förstärks på den brittiska marknaden med marknadsaktiviteter som PR, digital kommunikation och events tillsammans med partners från besöksnäringen och andra branscher.

Utöver detta fortsätter vi med en samlad Sverigekampanj i relevanta kanaler tillsammans med svenska destinationer. Förutom egna och andras digitala och redaktionella kanaler direkt till resenären är bearbetning av det brittiska reseledet viktigt för att nå kunder med intresse för Sverige.

I Storbritannien jobbar Visit Sweden främst med teman som svensk livsstil, design, kultur, hållbar natur, skärgård, mat och dryck.

Vem kan delta i marknadsföringen? Destinationer och regionala turistorganisationer.
Boendeanläggningar, aktivitetsföretag och andra kommersiella aktörer kan delta via sin destination eller regionala turistorganisation.

Kontakt: Visit Swedens partneransvariga
Prisuppgift: kontakta Visit Sweden

Aktiviteter inom reseled i Storbritannien

Samarbete med reseledet: Match making

Läs mer om hur du kan delta i vårt samarbete med reseledet i Storbritannien för att matcha utbudet i Sverige med rätt researrangör.

Match making

Samarbete med reseledet: Gemensam marknadsföring

Läs mer om hur du kan vara med i marknadsföringen tillsammans med reseledet i Storbritannien.

Gemensam marknadsföring

Samarbete med reseledet: Digital produktkatalog

Läs mer om hur dina produkter kan ta plats på Visit Swedens digitala plattform för reseledet, där de blir tillgängliga och bokningsbara.

Digital produktkatalog

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.